Yeni Durum ve Muhalefet

Yeni Durum ve Muhalefet

.

A+A-

Bülent Tekin

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığının yeni hükümet sistemi ile ilgili itiraz ve olumsuz beyanları tuhafıma gidiyor. Ben bu konuda onları samimi bulmuyorum.

Yeni sistemden Ak Parti kadar CHP, HDP, MHP, İyi Parti sorumludur. Hatta BBP, Saadet Partisi, Vatan Partisi vb de.

Hep birlikte bu noktaya getirdiler. Kimse masum değil. Herkes sorumludur. Bu sonuçtan da 600 milletvekili memnundur. Akçeli maaş ve gelecekle kendilerini kurtarmışlardır. Bakmayın itiraz numaralarına. Hepsi öylesine yapılıyor ve toplumu kandırmaya yöneliktir.

Sahipsiz, avukatsız, garip ve kimsesiz insanların sıkıntıları ve kuşkuları aslında onları zerre kadar ilgilendirmiyor. 600 milletvekilinin her olayı eleştirmesi ya da olumlaması ne kadar insanımızın yaşantısına etki ediyor? Bana göre her zaman kendi gelecekleri ve ikballeri öne çıkıyor. Çeşitli slogan ve siyasi hedeflerle milletvekili adaylığı sırasında söylenenler kırmızı koltuklara oturduktan sonra buharlaşır. Osmanlı Bankası reklâmı gibidir. Yok birbirimizden farkımız misali.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden parlamentoya girmiş milletvekillerin sıkıntısı yoktur, tam tersi bu konudan oldukça memnundurlar. Çünkü Türkiye’nin en önemli 600 kişisinden biridirler. Ve bu yeni sitem onları daha da önemli kılmıştır. Bu benim düşüncemdir.

Saygıyla. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.