Yazar Kaya’nın bir tweetine savcı 5 yıla kadar hapis istedi

Yazar Kaya’nın bir tweetine savcı 5 yıla kadar hapis istedi

.

A+A-

İnsan hakları savunucu ve yazar Nurcan Kaya'nın 2014'te attığı “Kobane’de yalnızca Kürtler değil, orada yaşayan bütün halklar direniyor. Demokratik Araplar da direniyor, şehitler verdiler maalesef” tweetine 5 yıla kadar hapis istedi.

nsan hakları savunucu ve yazar Nurcan Kaya’nın yargılandığı davada Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, bugün görülen üçüncü duruşmada mütalaasını açıkladı.

Savcı ‘zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılanan Kaya’nın 5 yıla kadar hapsini istedi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) aktardığına göre Kaya’nın katılmadığı, avukatı Erselan Aktan’ın hazır bulunduğu duruşmada söz alan savcı, davaya ilişkin tevsii tahkikat taleplerinin olmadığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyledi.

Mütalaasını veren savcı, Kaya’nın 2014’te “Kobane’de yalnızca Kürtler değil, orada yaşayan bütün halklar direniyor. Demokratik Araplar da direniyor, şehitler verdiler maalesef” şeklindeki sosyal medya paylaşımını hatırlattı.

Kaya’nın herkese açık bir şekilde yaptığı bu paylaşımla “PKK, KCK ve YPG silahlı örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, övdüğü ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik ettiği” ileri sürülerek Kaya’nın basın ve yayın yoluyla zincirleme şekilde ‘örgüt propagandası yapmak” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı söz alan avukat Erselan Aktan ise müvekkilinin cezalandırılması istemiyle hazırlanan mütalaayı kabul etmediklerini ifade ederek, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Kaya’nın avukatlarına savunmalarını hazırlamak için bir sonraki celseye kadar süre vererek, davayı 27 Eylül’e bıraktı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.