Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı: 4 Kürt partisine kapatma davası açıldı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı: 4 Kürt partisine kapatma davası açıldı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, 4 parti hakkında "Anayasa'ya aykırı faaliyetler" gerekçesiyle kapatma davası açıldığını söyledi.

A+A-

Gazete Duvar'ın AA'ya dayandırdığı habere göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, 4 parti hakkında "Anayasa'ya aykırı faaliyetler" gerekçesiyle kapatma davası açıldığını ve bunların Türkiye Kürdistan Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi adı altında faaliyet gösteren partiler olduğunu söyledi.

 

Akarca, Yargıtay olarak siyasi partiler hakkında da işlemler yaptıklarını vurgulayarak, siyasi partilerin sicil dosyalarını tuttuklarını dile getirdi. Anayasa’ya aykırılık olduğu tespit edilen siyasi partilerle ilgili işlemlerini yaparken, “vesayet anlayışından uzak, milli iradeye saygı ve demokratik hayatın gerekliliklerine uygun şekilde” karar verildiğini söyleyen Akarca, şöyle devam etti:

“Şu anda Anayasa’ya aykırı faaliyetleri tespit edilen programları itibariyle 4 siyasi parti hakkında Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) kapatma davası açmış bulunmaktayız. Bunlar Türkiye Kürdistan Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi adı altında faaliyet gösteren partilerdir. Yine bu çalışmalarımız kapsamında 18 siyasi parti hakkında kongrelerini zamanında yapmadıkları, yasal gerekliliklere uymadıkları için kendiliğinden dağılma hali ve hukuki varlığının sona erdiğinin tespiti için Anayasa Mahkemesi’ne dava açılmış, 9 siyasi parti hakkında hukuki varlığına karar verilmiş, 5 siyasi parti hakkında da tüzük ihtar başvurusunda bulunulmuştur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.