Washington Post: YPG Minbic'ten çekilecek

Washington Post: YPG Minbic'ten çekilecek

Türkiye ile ABD arasında kurulan çözüm mekanizmalarının ilk toplantısında Minbic konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi. ABD’li yetkililerin YPG’lileri Fırat’ın doğusuna kaydırmayı kabul ettiği bildiriliyor.

A+A-

Washington Post gazetesi, Türkiye ile ABD arasında kurulan ortak çalışma komisyonlarının geçen hafta gerçekleştirdiği ilk toplantılarda, YPG'lilerin Minbic'ten çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Önümüzdeki aylarda iki ülke başkentlerinde devam etmesi öngörülen komisyon toplantılarında ele alınan bir diğer konu da, Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı S-400 füze savunma sistemleri olacağı ifade ediliyor. Adı açıklanmayan Türk yetkilinin gazeteye yaptığı açıklamada, ABD yönetiminden üst düzey isimlerin son aylarda gerçekleştirdiği Ankara ziyaretlerinde Türk makamlarının Washington tarafına akıllarındaki çekinceleri net bir şekilde dile getirdiğini vurguladı.

‘YPG’YE KARŞILIK İNCİRLİK PAZARLIĞI’

Gazeteye konuşan Trump yönetimine mensup üst düzey bir yetkili, ABD'nin YPG'lileri geri çekilmeye ikna edip etmeyeceği konusunda endişeli olduğunu söyledi.

"Türklerle ilerleyebilmemiz buna bağlı, çünkü onlara bir söz verdik" diye konuşan yetkili, Washington'un daha önce verdiği Minbic'teki Kürt militanları geri çekme sözü karşılığında, Ankara'nın ABD'ye, Suriye'deki DAİŞ hedeflerine yönelik hava harekatları için İncirlik Üssü'nü kullanmasına izin verdiğini hatırlattı.

Yetkili, "Bizim için aldatıcı bir durum, çünkü bu kişilerle (Kürt militanlar) uzun yıllar beraberdik. Özellikle bizim askerlerimiz açısından, onlarla derin kişisel ilişkiler kurduk ve kimse bu ilişkilerin yıpranmasını istemiyor" ifadelerini kullandı.

Gazete bu görüşe karşın, Türkiye ile ortaklığı daha önemli gören üst düzey askeri yetkililerin ve diplomatların, 'kritik bir müttefiğin' şikayetlerini daha fazla görmezden gelemeyeceklerine karar vermiş göründükleri yorumunu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.