Video/ İran prostestoları:Mollalar Allah gibi davranıyor!

Video/ İran prostestoları:Mollalar Allah gibi davranıyor!

İran’da iki gün önce ekonomik gidişi protesto için sokağa çıkmaya başlayan halkın tepkileri siyasi rejime yöneldi. Öte yandan ABD İran halkının yanında olduğunu belirten bir açıklama yayınlayarak tutuklamaları kınadı.

A+A-

Başkent Tahran, Raşt, Meşhed, Kirmanşah, İsfahan ile Hamadan’ın yanı sıra İran’ın dini yönetim merkezi Kum kentinde da gösteriler var.

YUMURTANIN FİYATI İKİYE KATLANDI

BBC Türkçe’nin haberine göre, gösterileri tetikleyen sebepler enflasyon, işsizlik ve yolsuzluktu. Pahalılığın sembolü olarak bir haftada yumurtanın fiyatının iki kat artması gösteriliyordu.

Ancak sonraki safhada, sloganlar Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümetin yanı sıra, mollaların iktidar merkezi Kum yönetimini de hedef almaya başladı.

İran şiasının merkezi Kum kentindeki gösterilerde “Halk yalvarıyor, din adamları Allah gibi davranıyor” sloganları atıldı. Reuters, Meşhed kentinde 52 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

İran devleti meydanlara Afganlılardan oluşan Fatımiyyun ve Pakistanlılardan oluşan Zeynebiyyun Şii milislerini de sokağa saldı. Ayrıca, İran rejimi özelikle Doğu Kürdistan'a sinyal kesici jamer'ler gönderdi.

 
Tebriz'de dağıtılan broşürlerde özellikle bu gece (30.12.2017) herkesten yapılacak eylemlere katılması istenilmiş,
 
Korku eşiğinin çoktan aşıldığı gözlemlenen eylemlerde bir kadın baş örtüsünü çıkardı:
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.