Vali ‘kader’ dedi, Baydemir araştırılısın dedi

Vali ‘kader’ dedi, Baydemir araştırılısın dedi

Silopi’de zırhlı aracın bir eve girmesi sonucu Muhammed ve Furkan Yıldırım adlı çocuklar yaşamlarını yitirmeşti

A+A-

HDP Parti Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Silopi’de zırhlı aracın bir eve girmesi sonucu Muhammed ve Furkan Yıldırım adlı çocukların yaşamını yitirmesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Baydemir, soru önergesinde iki kardeş için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun bulunduğu Valilik makamı gereği; olayla ilgili incelemelerde bulunması, sorumlular hakkında soruşturmayı başlatması ve kamuoyunun vicdanı rahatlatan açıklamalar yapması gerekirken, yaşanan olayla ilgili “Kader” dediğinin iddia edildiğini belirtti.

Baydemir, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

  1. Bahsi geçen zırhlı araçta kaç polis bulunmaktaydı?
  2. Olay yeri incelemesi olaydan ne kadar süre sonra yapıldı, inceleme sonuçları nedir?
  3. Zırhlı araçta bulunan polislerin sağlık muayenesi yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonucu nedir? Yapılmamış ise neden yapılmamıştır?
  4. Zırhlı araçta bulunan polisler ile ilgili idari ve adli bir işlem başlatılmış mıdır? Polisler gözaltına alınmış mıdır?
  5. Olay sonrası görgü tanıklarını darp eden polisler ile ilgili herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?
  6. Silopi’de zırhlı araçlarda görev yapan polislerin seçiminde kıstas nedir? Devriye gezen polisler hangi şartlara göre belirlenmekte, ne sıklıkla denetlenmektedir? 

3 Mayıs gecesi yaşanan olayda, akrep tipi bir zırhlı araç Sılopi de Karşıyaka Mahallesi’nde bir evin duvarını yıkarak içeri girmiş ve odada uyuyan 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ile 6 yaşındaki Furkan Yıldırım yaşamını yitirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.