Türkiye'ye Rojava için korona virüsü eleştirisi

Türkiye'ye Rojava için korona virüsü eleştirisi

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin Rojava Kürdistanı’na su sağlayan bir kaynağı kestiğini duyurdu. Açıklamada, bölgede korona virüsüyle mücadelenin zora girdiği belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi - İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye’nin, Rojava Kürdistanı’na ulaşan bir su kaynağını keserek, burada yaşayanların korona virüsüyle mücadelesini tehlikeye attığına ilişkin bir raporu kamuoyuna duyurdu. Örgüt, Rasulayn kenti yakınlarındaki Aluk su tedarik istasyonunun kontrolünün geçtiğimiz ekim ayından bu yana Türkiye destekli güçlerin kontrolünde bulunduğunu ve bu süre içinde en sonuncusu iki gün önce olmak üzere birkaç kez suyun kesildiğini açıkladı.

‘HASEKE’YE VE ÜÇ KAMPA SU SAĞLAYAN İSTASYON’

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu istasyonun toplam 460 bin kişinin yaşadığı Haseke kenti ile yerlerinden ayrılmak zorunda kalanların yaşadığı üç ayrı kampa su sağladığını duyurdu.

Bölgedeki yerel Kürt yetkililer, suyun kesilmesinden Türkiye’yi sorumlu tutmuştu. Türkiye’nin suyu keserek, ‘bölgedeki Kürt otoritesini kendi kontrolü altındaki bölgeye elektrik sağlama konusunda baskı almaya çalıştığı’ savunulmuştu. Türkiye ise Teşrin Barajı’nı kontrol altında tutan Kürt yönetiminin, yeterli elektrik sağlamadığı için su istasyonunun devre dışı kaldığını belirtiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporunda, bölgede insani yardım çalışmalarına katılan kişilere dayanarak, barajlardan Türkiye kontrolündeki bölgeye, su istasyonunu çalıştıracak kadar elektrik gittiği kaydediliyor.

BBC Türkçe

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.