Türkiye’den ABD ve BM’ye sert tepki!

Türkiye’den ABD ve BM’ye sert tepki!

.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği rektör atamasından sonra patlak veren eylemlere ilişkin açıklama yapan ABD ve Birleşmiş Milletler’e (BM) sert bir şekilde yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin bu olaylarla hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadeleyi görmezden gelerek ülkemize demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkanlara aynaya bakmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir” ifadesini kullandı.

TIKLAYINIZ: BM'den Türkiye'ye çağrı: Öğrencileri serbest bırakın

TIKLAYINIZ: ABD'den Türkiye'deki protestolara ilişkin tepki!

ABD Dışişleri Bakanlığı ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği,  Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto için düzenlenen eylemlerde hükümetin izlediği tutuma tepki göstermişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'da bu açıklamalara tepki göstererek, "Yurtdışındaki Bazı Çevrelerin Boğaziçi Üniversitesi’nde Yaşanan Olaylara İlişkin Yaptıkları Açıklamalar Hakkında" başlığı ile bir açıklama yaptı.

 

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yasadışı yollara tevessül eden grupları kışkırtıcı ve illegal eylemleri teşvik edici bir dil kullanmama konusunda sözkonusu çevreleri uyarıyoruz. Yakın dönemde de “gelişmiş” demokrasi olarak adlandırılan pek çok ülkede yönetimler aleyhine en küçük bir itiraza karşı dahi masum ve sivil vatandaşlara karşı güvenlik güçlerinin orantısız şiddet görüntüleri halen hafızalardadır. Hal böyleyken, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayları ve Türkiye’nin bu olaylarla hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadeleyi görmezden gelerek ülkemize demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkanlara aynaya bakmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.