Türkiye: Ana muhalefet milletvekiline 25 yıl hapis cezasi

Türkiye: Ana muhalefet milletvekiline 25 yıl hapis cezasi

MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında eski gazeteci, CHP milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı.

A+A-

 

Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “MİT TIR’ları Suriye’ye silah taşıdı” haberinden dolayı açılan davanın 8. duruşması görüldü.

Davada müebbetle yargılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi. Berberoğlu’nun Maltepe Cezaevi’ne götürüleceği ardından da Silivri’ye nakledileceği belirtildi.

Kararın ardından bir açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağız” dedi.

Gazetecilikten vekilliğe Berberoğlu

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulunan Enis Berberoğlu, 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar ve Erdem Gül imzasıyla yayımlanan ‘MİT TIR’ları haberine ilişkin davada ‘devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme’ ve ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ ile suçlanıyordu.

Berberoğlu için iddianamede ‘müebbet hapis cezası’ isteniyordu ancak ‘hafifletici’ nedenlerle ceza 25 yıla indirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.