Trump -Erdogan görüşmesi

Trump -Erdogan görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da bir araya geldi.

A+A-

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da bir araya geldi.  Erdoğan-Trump görüşmesi sadece 20 dakika sürdü. İkili arasındaki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. 

Basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Trump, " Türkiye komünizmle savaşta önemli bir ülkeydi. Sovyetlere karşı efsanevi bir varlık gösterdiler. Onların muhteşem cesareti Kore’deki bizim unutmadıklarımızdandır. Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz” dedi. Türk halkı son derece korkunç terör saldırıyla karşılaştı. Türk halkımıza desteğimizi sunuyoruz. Türkiye'yi IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Suriye'deki Türkiye'nin çabalarını memnuniyetle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan ise konuşmasında, "Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerinde ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG terör örgütün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap alınması uygun değildir. Suriye, Irak Yemen ve Libya'daki kasosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir. İki müttefikin dayanışması eli kanlı şebekeleri bertaraf etmek için kafidir . FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi ifade edeceğim." dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.