Trump: Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatacağız

Trump: Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatacağız

ABD Donald Trump, korona virüsü salgınına karşı insan sağlığından çok ekonomiye öncelik veren tavrıyla tepki çekiyor. Trump, salgının New York'ta beş kat hızlı yayıldığı gün "Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatmamız gerekiyor" dedi.

A+A-

Haber Merkezi - Korona virüsü salgınından bugüne dek 582 kişinin öldüğü ve kuluçkadaki vakaların ortaya çıkmasıyla bu hafta sağlık sisteminde kriz bekleyen ABD’de, Başkan Donald Trump’ın ekonomiyi önceleyen tavrı tepki çekmeye devam ediyor. Trump son olarak “Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatmamız gerekiyor” deyip, “Ülkemiz kapatılmak için inşa edilmedi. Ülkemizi iş için yeniden açıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Trump, “Amerika yakında hizmete hazır olacak… Bu durumun uzun vadeli finansal sorunlara neden olmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Nebraska ve Idaho gibi virüsten daha az etkilenen eyaletlerde ekonomik faaliyetlerin kaldığı yerden devam etmesinin ‘mümkün olduğunu’ da savundu.

CNN: TRUMP KORKUNÇ İKİLEMDE EKONOMİYİ TERCİH ETTİ

Amerikan basını, Trump’ın iş yerlerinin kapalı kalmasının ekonomiye zarar vermesinden endişe duyduğu için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)’nin de önerdiği 15 günlük karantina önlemlerine uymayacağını öne sürüyor. CNN International’da yayımlanan bir haberde de şu ifadeler kullanıldı: “Başkan Trump, korona virüsü salgınının ortaya koyduğu korkunç ikilemde tercihini yapmış görünüyor – Hayat kurtarmak için ülkenin ekonomik temellerine zarar vermeli mi, vermemeli mi? … Trump, virüsün zirve yapmasından haftalar önce sabrını kaybetmeye başladı.”

‘NEW YORK’TA BEŞ KAT HIZLI YAYILIYOR’

Trump’ın bu açıklamayı, virüsle mücadele için oluşturduğu görev gücünün üyelerinden doktor Deborah Birx’in uyarısıyla eş zamanlı gelmesi de dikkat çekti. Birx, virüsün ABD’nin ekonomik ve finansal merkezi sayılan New York’taki yayılma hızının birçok başka yerdekinin beş katı olduğunu söylemişti.

GRAHAM: ÖNCELİK EKONOMİ DEĞİL VİRÜS OLMALI

Cumhuriyetçi Parti’de Trump’a en yakın senatörlerden Senatör Lindsay Graham ise karantina önlemlerinin yarıda kesilmemesi gerektiğini söyledi. Graham, “Benim tavsiyem salgının önüne geçebilmek adına tıbbi tavsiyelere uymamız” ifadelerini kullandı. Graham, “Ekonominin üzerindeki baskıyı azaltabiliriz ama asıl olarak virüsle mücadele etmemiz gerekiyor. Ekonomik zorlukların üstesinden bir şekilde gelmek zorundayız” dedi.

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.