Trabzon’daki linç girişimini protesto için, Hewler yolcuları Diyarbakır’da güllerle karşılandılar

Trabzon’daki linç girişimini protesto için, Hewler yolcuları Diyarbakır’da güllerle karşılandılar

Hewlêr’den gelen yolcuları güllerle karşıladılar.

A+A-

Diyarbakır’daki bazı STK’lar, Trabzon’da bir grup urkçının Güney Kürdistanlı turist gruba saldırısını kınamak ve Güney Kürdistan halkıyla dayanışmada bulunmak amacıyla, 23.07.2019 Diyarbakır Havaalanı’nda, Hewlêr’den gelen yolcuları güllerle karşıladılar.


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Diyarbakır Şubesi’nden oluşan bir STK heyeti 23.07.2019 günü sabah saat:05.0’te Hewler'den gelen uçak yolcularını Diyarbakır Havaalanı’nda güllerle karşılaılar. Diyarakır’daki STK’lara DTSO Başkanı Mehmet Kaya Başkanlık etti.


STK temsilcileri bu karşılamaya destek sunmaları için bazı siyasi partileri de Diyarbakır Havaalanı’ndaki bu etkinliğe davet etmişlerdi. Bu karşılama etkinliğine siyasi partilerden sedece PAK temsilcilerinin katıldıkları görüldü. PAK adına PAK MYK üyeleri Hanifi Turan ile Mehmet Ali Yılmaz bu karşılamada STK’lara destek sundular.


Bazı yolcuların merakla bu güllerin neden verildiğini sormaları üzerine, STK heyeti ‘’Trabzon’da Irak Kürdistan Bölgesi’nden kardeşlerimiz bir grup ırkçının saldırısına uğradılar. Bizler de Diyarbakır’lı STK’lar olarak, bu ırkçı linç girişimini kınamak, ve kardeşlerimize dayanışma duygularımızı sunmak amacıyla burada sizleri güllerle karşılyoruz.


Hewlerden gelen yolcular bu karşılama karşısında duygulandılar, memnuniyetlerini dile getirdiler ve teşekkür ettiler.


Diyarbakır’daki STK’ların Hewler yolcularını karşılama etkinlikleri başarılı bir şekilde son buldu.

henifi-turan.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.