Tiflis'te 30 yıllık aranın ardından Newroz kutlandı

Tiflis'te 30 yıllık aranın ardından Newroz kutlandı

.

A+A-

Gürcistan Kürtleri'nin kurumlarından olan Ronayi, 30 yıl aranın ardından Newroz kutlamalarını organize ederek Eski Sovyetler Birliği üyesi ülkelerden gelen Kürtleri misafir etti.

 

Gürcistan Parlamentosu parlamenterlerinden İsko Dasini Rudaw'a yaptığı konuşmada, “Sovyetler döneminde hepimiz toplanır, Newroz’u kutlardık. Sonrasında yavaş yavaş bu gelenek yok oldu. Şimdi Ronahi kuruldu ve bu geleneği yeniden diriltti. Ayrıca çocuklarımızın da Kürtçe konuşmaya yönelik isteklerinin  artışta olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Kürtlerinin temsilcilerinin bulunduğu kutlamada sanatçılar sahnede yer aldı, halaylar çekildi.

 

Bernag Kürt Derneği Başkanı Ziyo Bedirxan, “Biz birlik olmadığımız müddetçe ne ülke kurulur ne de başka bir şey. Öncelikle halkımızı sevmemiz lazım, ardından kim neyi seviyorsa sevsin” dedi.

 

Kafkasya Kürt Enstitüsü Başkanı Hejar Şamil de şunları söyledi:

 

“Tiflis her zaman için Kafkasya’nın merkezi olmuştur, şimdi de rolünü oynuyor. Ben Azerbaycan’I temsil ediyorum ve burada 6 Eski Sovyet ülkesinin temsilcileri bulunuyor. 30 yıl sonra Kafkasya, Rusya ve Orta Asya Kürtleri beraber kutlama yapıyor. Bu seneki Newroz’un sloganı da “Sen ve Ben, Birlikte”.

 

Kazakistan’dan kutlamaya katılan iş kadını Narin Nadirova, “Tüm Eski Sovyetler Kürtleri olarak Newroz için burada toplandık. Burada ödül de aldım. Herkesin Newroz’unu kutlarım” dedi.

 

Sovyet Kürt Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Filit de “Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Kürdistan… Diyoruz ki “Sen, Ben, Biz Birlikte”. Herkesin Newroz’u kutlu olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.