Suruç'ta AKP'li adayın seçim çalışması: 2 ölü

Suruç'ta AKP'li adayın seçim çalışması: 2 ölü

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayı İbrahim Halil Yıldız’a tepki gösteren esnaf ile Yıldız’ın beraberindekiler arasında çıkan silahlı çatışmada en az 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

A+A-

AKP Şanlıurfa Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Esnafın yoğun tepkisi üzerine Yıldız’ın yanındakiler kaleşnikof da dahil olmak üzere silahlarla esnafa ateş etti.

Anadolu Ajansı (AA) ise Yıldız ve beraberindekilerin, Suruç’ta seçim çalışmalarını yürüttükleri sırada silahlı saldırıya uğradığını belirtti.

MA’nın aktardığına göre saldırı sonucunda esnaflardan Celal Şenyaşar olay yerinde, AKP’li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız ise hastanede yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

AA’nın haberine göre ise saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Öte yandan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Suruç’ta seçim çalışmalarını sürdüren AKP milletvekili adaylarına bir gurubun saldırdığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

Demircan, “Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.