Suriye Ordusu'ndan Türkiye'nin olası operasyonuna karşı yeni adımlar

Suriye Ordusu'ndan Türkiye'nin olası operasyonuna karşı yeni adımlar

.

A+A-

Suriye ordusunun, Türk birliklerinin Halep'in kuzey eteklerindeki Azez şehrine girmesi karşılığında mevzilerini, kuvvetlerini ve teçhizatını güçlendirdiği belirtildi.

Sputnik'e açıklamalarda bulunan Suriyeli bir güvenlik kaynağı; Türk kuvvetleri, tank ve askeri personel taşıyıcı araçların yanı sıra ağır ve hafif silahları ile donatılmış araçları Azez'e taşındığını söyledi.

Ayrıca kaynak açıklamasında Türk kuvvetleri Halep'in kuzey çevresindeki Afrin kentinden 2500'den fazla silahlı unsurları da bölgeye konuşlandırdı.

Kaynak, "Suriye ordusu da bölgedeki mevzilerini, kuvvetlerini ve teçhizatını güçlendiriyor ve her türlü saldırıyla ilgilenecektir" değerlendirmesini yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililerin Rojava topraklarında (Suriye'nin Kuzeyi'nde) güvenli bölge oluşturulmasına yönelik açıklamalarını, Şam'a yönelik terör planlarının uygulanması doğrultusunda düşmanca bir eylem olarak nitelendirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin Kuzeyi'nde) güvenli bölge kurulmasına yönelik son sözlerine atıfta bulunarak bir açıklama yaptı ve "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rojava topraklarında (Suriye'nin kuzeyinde) güvenli bölge kurulmasına ilişkin açıklamaları, bu ülkenin düşmanca hareketlerini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.