Suriye ordusu İdlip’in güneyini vurmaya başladı

Suriye ordusu İdlip’in güneyini vurmaya başladı

Suriye ordusunun İdlip çevresine askeri yığınağı sürerken gece saatlerinde İdlip’in güney kasabalarındaki cihatçı mevzileri füze ve top atışlarıyla vuruldu

A+A-

Şam yönetimine yakın bir yayın çizgisi izleyen Al Masdar sitesinin haberine göre, Suriyeli bir askeri kaynak ordunun gece saatlerinde İdlip’in güneyindeki cihatçıları top ve füze atışlarıyla hedef aldığını söyledi.

Kaynağa göre Suriye ordusunun tank birlikleri, İdlip’in güneyindeki stratejik bir geçiş noktasında yer alan Han Şeyhun kasabasında Heyet-i Tahrir’üş Şam örgütünün savunma hatlarını hedef aldı.

Askeri kaynak, Suriye ordusunun ayrıca Ceyş’ül İzza örgütünün El Tah ile El Tamanah kasabaları arasındaki ana yolu da vurduğunu bildirdi.

İdlib operasyonu tartışılırken

Bu gelişmeler, İdlip operasyonunun tartışıldığı ve Suriye ordusunun Lazkiye ve Hama’nın İdlip’e sınır bölgelerine yığınak yapmaya başladığı bir dönemde yaşanmasıyla dikkat çekiyor.

Öte yandan bu adımlarla büyük İdlip operasyonunun başladığını söylemek için henüz erken. Suriye ordusunun önünde öncelikli hedefleri arasında Lazkiye-Türkiye sınırının kalan bölümleri, Lazkiye-İdlip arasındaki Kürt Dağları, İdlip yolundaki Cisr eş-Şuğur, Kuzey Hama’daki bazı kasabalar ve Gab Ovası yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.