SOHR: Efrin'e atılan füzeler rejim bölgesinden ateşlendi

SOHR: Efrin'e atılan füzeler rejim bölgesinden ateşlendi

.

A+A-

Dün Efrin’de bir hastaneye düzenlenen füzeli saldırıda şehit sayısı 21’e yükselirken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR), füzelerin Suriye rejim güçleri ve İran milislerinin kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini duyurdu.

Dün Efrin kent merkezinde Şifa Özel Hastanesi’ne yönelik düzenlenen füzeli saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükseldi. BasNews Arapça servisi 8 füzenin hastaneye isabet ettiğini kaydetti.

Türkiye Savunma Bakanlığı saldırıdan YPG’yi sorumlu tutarken DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini açıkladı. ENKS ise saldırıyı kınayarak, uluslararası toplumu saldırının faillerini ortaya çıkarma çağrısı yaptı.

Bir açıklama da SOHR’den geldi. SOHR, füzelerin Halep’in kuzeyindeki rejim ve İran milislerinin kontrolündeki El Ziyara ve Ebyan bölgesinden ateşlendiğini duyurdu.

SOHR, açıklamasında aralarında 17’sinin çocuk ve kadın, 2 kadın sağlık personeli ve bir kadın doktor ile Süleyman Şah grubundan bir üst yetkilinin olduğu 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SOHR Efrîn'deki aktivistlerden edindiği bilgiye göre, Türk istihbaratının talimatıyla Şifa Hastanesi ve çevresine konuşlanan sivil ve askeri polislerin, kentte bulunan medya üyeleri ile eylemcilerin katliamın ilk anlarını izlemesini engellediğini bildirdi.

Katliamın filme alındığı bazı fotoğraf ve videoların, katliam mahallinde yaşayan veya olay yerinde bulunan bazı siviller tarafından cep telefonlarında kaydedilmesi dışında, medya mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

 

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.