Sergey Lavrov: 'ABD, Kürtler için yarı-devlet kurmak istiyor'

Sergey Lavrov: 'ABD, Kürtler için yarı-devlet kurmak istiyor'

.

A+A-

Dış politika gelişmelerini değerlendirdiği yıllık basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD’nin, Suriye’deki Kürtler için ülkenin kuzeydoğusunda(Rojava) yarı-devlet yapısı kurmak istediğini iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında,  ABD’nin, Suriye’deki Kürtler için ülkenin kuzeydoğusunda(Rojava) yarı-devlet yapısı kurmak istediğini iddia etti.

“ABD, Kürtler için yarı-devlet kurmak istiyor”

ABD'nin amaçlarını Kürtler aracılığıyla gerçekleştirmek istediğinin öne süren Lavrov, ABD’nin, Suriye’deki Kürtler için ülkenin kuzeydoğusunda yarı-devlet yapısı kurmak istemesinin Türkiye’yi rahatsız ettiğini anladıklarını ifade etti.

“En büyük anlaşmazlık konusu İdlib”

Lavrov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları gerçekleştirdikleri üçlü görüşmede, en büyük ihtilaf meselesinin “İdlib” konusu olduğunu dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ankara'nın bölgedeki Türkiye yanlısı grupları Şam ve Moskova'nın “terörist” olarak kategorize ettiği El Nusra'dan ayırması gerektiğini de belirtti.

Bakan Lavrov, İdlib’teki silahlı grupların varlığına değinerek “Orada kalan teröristlerin kabul edilemezliğine ilişkin anlaşmaların uygulanacağından emin olmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.