Sefin Dizayi: Bağdat'la petrol konusunda anlaşma yok!

Sefin Dizayi: Bağdat'la petrol konusunda anlaşma yok!

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, merkezi Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında petrol konusunda henüz bir anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

A+A-

Rûdaw'a konuşan Sefin Dizayi, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının maaşlarının Bağdat tarafından gönderilmemesinin siyasi olduğunu söyledi.

 

Bağdat'ta gelen heyetlerin son 1.5 ay içinde eğitim ve sağlık bakanlıklarında incelemelerde bulunduğunu ifade eden Dizayi, “Memur maaş listelerinin tamamı kontrol edildi. Heyetler görevlerinin büyük ölçüde tamamlamış durumda” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü, Kerkük'te faaliyet gösteren şirketlerle ilgili, “Rus petrol devi Rosneft'in petrol boru hattının temel ortaklarındandır. Hakkında düşen payı alabilir. Türkiye tarafında boru hattının sahibi olan BOTAŞ da ayni şekilde” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistan Bölgesi'nin Kerkük petrolündeki payına ilişkin, “Kürdistan Bölgesi de iç ihtiyaç için üretilen petrolden kendi payını alması için Bağdat'ta öneri sunuldu. Bağdat da bu öneriye sıcak bakıyor. Ancak bu konuda henüz bir anlaşma yapılmadı” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.