Saadet Partisi'nden Kürt sorununa çözüm vaadi

Saadet Partisi'nden Kürt sorununa çözüm vaadi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de Kürt sorununu “topyekün bir reformla” çözeceklerini açıkladı.

A+A-

SP’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin “Türkiye Vizyonu” başlıklı seçim beyannamesini Türkiye’nin başkenti Ankara’da 8 bin kişilik toplantı salonunda açıkladı.

 

Karamollaoğlu’nun “Türkiye Vizyonu”nda da Kürt sorunuyla ilgili mesajları dikkat çekti.

 

“Bu topraklar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, birlikte yaşam kültürüne örnek olmuştur. Etnik gruplar arasında güçlü bir birliktelik ve uyum vardır aslında. Türkler ve Kürtler ayrı kültürün renkleridir. Kürt sorununu ‘hak ve adalet’ prensibiyle çözmek istiyoruz. Bütün insanlar hak ve haysiyet açısından eşit doğarlar.

 

Kürt sorunu sadece güvenlik meselesi olarak görülüyor. Toplumda barış yerine düşmanlık pompalandığı için Kürt sorunu çözülemiyor. Adaletten eğitime, sağlıktan çevreye, kadınlardan kültüre her alanda topyekün reformla Kürt sorununu çözeceğiz.”

 

Karamollaoğlu, “Bu düzen böyle gitmez, tamam inşallah” diyerek, OHAL’i kaldırmaya kararlı olduklarını belirtti.

 

“Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız” diyen Karamollaoğulları,isim vermeden Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle ayakta durmaz. Kucaklaşmayacağımız kimse kalmayacak. Adalete özel bütçe ayıracağız. Kuvvetler ayrılığı, güçlü parlamenter sistem vazgeçilmezimiz olacak” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda konuşan SP İstanbul Milletvekili aday adayı Altan Tan ise, “Maneviyatı yüksek Kürt oylarına talibim. Onları alacağıma da inanıyorum” dedi.

 

Bir diğer SP aday adayı ise, Haşim Haşimi, “Şimdi ait olduğum yerdeyim. Saadet Partisi, gerçekten her rengi kucaklamış, herkese kucak açmıştır. Baskıcı ve dışlayıcı günlerin geride kalması için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.