S-400 krizi sürüyor: Yaptırım uygularız...

S-400 krizi sürüyor: Yaptırım uygularız...

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması ve teslimatın hayata geçirilmesi halinde Ankara’ya yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

A+A-

Mitchell, Türkiye’ye özellikle hapisteki Amerikan vatandaşları ve Rusya’dan S-400 satın alım planları noktasında sert eleştiriler yöneltti ve bu iki konunun Türk-Amerikan ilişkilerinin gidişatını ciddi şekilde değiştirebileceği uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri yetkilisi, Ankara’nın S-400 satın alım planını terketmediği takdirde, Türkiye’ye F-35 uçaklarının transferini durdurabileceklerini de belirtti.

Mitchell Senato Dış İlişkiler Komisyonu’na bağlı Avrupa ve Bölgesel İşbirliği Alt Komisyonu’nun “Amerika’nın Avrupa Politikası” başlıklı oturumunda senatörlerin sorularını yanıtladı.

Mitchell oturumdaki açılış konuşmasında Türkiye’ye değinerek, hem Türkiye’yi iyi bir müttefik olarak övdü hem de demokrasinin güçlendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Dışişleri yetkilisi, Türkiye’yle ilişkilerde Amerika’nın öncelikleri olarak da rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması, Türkiye’nin S-400 füzelerinin alımının engellenmesini sıraladı.

 

(habercilerden)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.