Rusya'dan Ankara-Şam mesajı: "Diyalog için ön koşullar oluşuyor"

Rusya'dan Ankara-Şam mesajı: "Diyalog için ön koşullar oluşuyor"

.

A+A-

Moskova yönetimi, Ankara ve Şam arasındaki diyalog sürecinin başlatılmasına ilişkin girişimler sürüyor. Rusya’nın Türkiye ve Suriye'nin güvenlik sorunlarını diyalog yoluyla çözmesine ilgi duyduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, diyaloğun yeniden başlaması için ön koşulların oluşmaya başladığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Primakov Okumaları’ forumunun katılımcılara hitabında, Rusya’nın Türkiye ve Suriye'nin güvenlik sorunlarını diyalog yoluyla çözmesine ilgi duyduğunu, iki ülke arasındaki diyaloğun yeniden başlaması için ön koşulların oluşmak üzere olduğunu dile getirdi.

Suriye'deki gelişmelere değinen Sergey Lavrov,  “Suriye'nin toprak bütünlüğüne herhangi bir saldırı olmaması için kararlılıkla çabalayacağız” mesajında bulundu.

Lavrov, Astana formatının katılımcıları olan Rusya, İran ve Türkiye’nin bu yakında Astana’da düzenlenen toplantıda Suriye’nin toprak bütünlüğü ile ilgili tutumlarını yinelediklerine dikkat çekerek şu sözleri kullandı:

“Türkiye ile Suriye arasında yürürlükte olan Adana Anlaşması temelinde bu iki ülkenin, ön koşulların artık oluşmaya başladığını düşündüğüm diyaloğu yeniden başlatarak Suriye yönetiminin kabul ettiği Türkiye'nin meşru endişelerini dikkate alarak sınırda güvenliğin sağlanması ile ilgili somut sorunları çözmesine ilgi duyuyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.