Rusya, Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

Rusya, Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

.

A+A-

 ABD Başkanı Biden'ın Rus lider Putin hakkındaki açıklamasından sonra Rusya, Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı.

Joe Biden'ın açıklaması sonrası açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov'un Washington ile ilişkilerin geleceğinin ele alınacağı istişareler için Moskova'ya davet edildiğini bildirdi.

Büyükelçinin çağrılmasına yönelik bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Rusya’nın Washington Büyükelçisi Antonov, ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılması ve ne yönde hareket edilmesi gerektiğini analiz etmeyi amaçlayan istişareler için Moskova'ya davet edildi. Yeni Amerikan Yönetimi neredeyse iki aydır iktidarda, 100 günlük sembolik dönüm noktası çok uzak değil ve bu, Joe Biden'ın ekibinin neleri başardığını ve neleri pek te başaramadığını değerlendirmeye çalışmak için iyi bir neden."

Ayrıca açıklamada, “Bizim için en önemlisi, Washington'un son yıllarda çıkmaza soktuğu, kritik durumda olan Rus-Amerikan ilişkilerini düzeltmenin yollarının ne olabileceğini belirlemek" denilerek, "Amerikalılar bununla ilgili risklerin farkındaysa, ilişkileri geri dönüşü olmayacak şekilde bozulmasını önlemek istiyoruz. Rusya’nın Washington Büyükelçisi ile Dışişleri Bakanlığı’nda ve diğer ilgili kurumlarda yapılacak istişareler sırasında bu konu tartışılacak" sözleri kullanıldı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.