RSF Temsilci Önderoğlu: Tarafsız medyanın geleceğinden endişe duyuyoruz

RSF Temsilci Önderoğlu: Tarafsız medyanın geleceğinden endişe duyuyoruz

.

A+A-

RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu "İktidar, ayrıcalıklı medya şartları itibariyle oldukça eşitsiz geçen bir seçimin coşkusundan beis görmedi. 15 maddelik 'Tutum Bildirisini' tekrar hatırlatırız" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanımıyla sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada medya özgürlüğü konusunda endişelerini dile getirdi.

Türkiye’de seçimlerin adaletsiz bir medya ortamında yapıldığını söyleyen Önderoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı ve milletvekillerini “son 20 yılda zarar gören basın özgürlüğünün kalıcı şekilde yeniden tesisine yönelik tutum almaya” çağırdı. Nisan başında yayımladıkları 15 maddelik bildiriyi hatırlattı.

"İktidar yanlı yayınlardan rahatsızlık duymadı"

Önderoğlu “RSF gibi birçok gazetecilik ve basın özgürlüğü kuruluşunun endişe bildirdiği seçim sürecindeki yanlı yayınlar ve eşitlik ilkesine aykırı şartlar karşısında iktidar rahatsızlık duymadı. İktidar, ayrıcalıklı medya şartları itibariyle de oldukça eşitsiz geçen bir seçimin coşkusundan da beis görmediğine göre bizler de medya özgürlüğü, şeffaf ve tarafsız medyanın geleceğine endişeyle bakıyoruz. Daha zorlu günler ileride gibi gözüküyor” dedi.

Medyanın tarafsız bir statüye kovuşturulması, yargının eleştirel gazetecilere karşı silaha dönüştürülmesi ve etik gazetecilik konusunda pozitif rol oynaması bakımından ileriye dönük adımlar atılmasını isteyen Önderoğlu “RSF olarak seçim sürecine girerken kamuoyuna duyurduğumuz ve medya özgürlüğünün geliştirilmesi tavsiyelerini içeren 15 maddemizi tekrar hatırlatıyoruz. İktidar kim olursa olsun, medya özgürlüğünün geliştirilmesine konusunda hangi siyasi irade yola çıkmak isterse, RSF’nin ‘Tutum Bildirisi’nin dikkate alınması gereken önemli bir belge olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.