Rojava’da Çok Dilli Eğitim Başlıyor

Rojava’da Çok Dilli Eğitim Başlıyor

Rojava genelinde yeni eğitim ve öğretim yılı 15 Eylül’de başlayacak.

A+A-

Rojava genelinde yeni eğitim ve öğretim yılı 15 Eylül’de başlayacak. Her bileşenin kendi anadilinde eğitim gördüğü okullarda bu yıl dördüncü sınıftan itibaren Kürtçe, Arapça ve Süryanice gibi dillerde de eğitim imkanı sağlanacak. Yabancı dil tercihleri ise 5’inci sınıftan itibaren yapılacak.

Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı bölgelerde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci kayıtlarının 2 Eylül’den itibaren başladı.

Cezire Bölgesi Eğitim Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Semira Hac Ali, yaz boyunca okullarda eğitim verecek olan öğretmenler için açılan kurslarda 18 bin 621 öğretmenin eğitim gördüğünü söyledi.

Yeni öğrenim yılının 15 Eylül’de başlayacağını dile getiren Ali, tüm okullarda öğretmen ve okul yöneticilerinin dünden itibaren hazırlık çalışmalarına başladığını anaokulu ve ilkokul kayıtlarına da başlandığını belirtti.

Eğitim materyallerinin geçen yılki ile aynı olduğunu ifade eden Semira Hac Ali, “Bazı yayınlarda küçük gramer hataları vardı onlar düzeltildi. Bunun dışında materyaller anı. Bu materyaller Kürtçe, Arapça ve Süryanicedir ve her bileşen kendi ana dilinde eğitim görecek. Ancak 4’üncü sınıftan itibaren diğer öğrenciler Kürtçe, Arapça ve Süryanice de okuyabilecek. 5’inci sınıftan itibaren de yabancı dil tercihi yapılacak. Bunlar İngilizce ve Fransızca olacak” dedi.

Ali, bu yıl öğrenciler için 1 milyon 400 bin kitaba ihtiyaçları olduğunu belirterek bunlardan bir kısmının basıldığını aktardı.

Geçen yıl 230 bin 480 öğrencinin Kuzey ve Doğu Suriye Eğitim Öğretim Komitesine bağlı okullarında eğitim gördüğünü belirten Semira Hac Ali, ilk yıllarda yaşanan zorlukları aştıklarını ve artık oturmuş bir eğitim sistemine sahip olduklarını da vurguladı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.