Rojava Özerk Yönetimi'nden uluslararası topluma mektup

Rojava Özerk Yönetimi'nden uluslararası topluma mektup

.

A+A-

Rojava  Suriye Özerk Yönetimi Dışişleri Bürosu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Michelle Bachelet, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’na bir mektup gönderdi.  

Suriye Koalisyonu'nun, Efrîn ve Ezaz'ı ziyareti sırasında, insanlık dışı savaş suçu işleyen  Hatim Ebu Şakra'nın da aralarında bulunduğu Ulusal Ordu çetelerinin üyeleriyle görüşmesinin ardından, İsviçre'de görevlendirilen Rojava  Özerk Bölgesi temsilcileri 3 kurum ve  temsilciye teslim etmek üzere bir mektup hazırladı.

Mektupta, Suriye Koalisyonu’nun savaş suçu işleyenler için bir sığınak olduğunu belirten Özerk Yönetim, mektubu gönderdikleri kurumları Kürt siyasetçi Hevrin Xelef’i katleden Ahmed Hasan Feyad el Hayis’i (Hatim Ebû Şakra) özel mahkemeye sevk etmeye çağırdı.

Mektupta "23 Kasım 2020 tarihinde Ezaz'da sözde "Suriye Ulusal Ordusu" nun askeri komutanlarıyla yaptığı görüşme ile Suriye koalisyonunun bu terör eylemlerinin meşru şemsiyesi olduğunu ve eylemlerin koalisyon aracılığıyla gizlediğini teyit etmektedir. Koalisyon’un bu gruplara sahip çıkması, koalisyonun bu grupların işbirlikçisi olduğunu ve Türk devleti tarafından desteklenen çeteleri tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerinin sorumlusu olduğunu ortaya koyuyor. Hatim Ebû Şakra Suriye koalisyonuna bağlı bir mahkeme tarafından kınandı. Çünkü bu kişinin Kürt siyasetçi Hevrîn Xelef ve beraberindekileri katlettiği görüntülerle belgelendi. Bu çerçevede Hatim Ebû Şakra’nın Ehrar el Şerqiye ve sözde ‘Suriye Milli Ordusu’na bağlı 123’üncü Tugay’ın komutanı olduğunu belirtmek istiyoruz. 123’üncü Tugay’ın üyelerinin çoğu daha önce El Nusra ve DAİŞ gibi terör listesinde olan örgütlere bağlıydı" ifadelerine yer verildi.

"Suriye Milli Ordusu'nun Efrîn’de, Serêkaniyê ve Girê Spî’de Kürtlere ve fark etnik yapılara karşı suçlarına devam ediyor" denilen açıklamada "İlgilileri duruma müdahale etmeye ve sözde Suriye Milli Ordusu’nun öncülüğünü yapan Türkiye iktidarına Ehmed Hesan Feyad El Hayis’i (Ebû Hatim Şakra)  özel mahkemelere teslim etmesi için baskı kurmaya çağırıyoruz" kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.