Referandum Festivali’ne 5 kala

Referandum Festivali’ne 5 kala

Rûpale Nû / Berlîn / Hüseyin Şahin

A+A-

Referandum etkinlikleri çerçevesinde Berlin’de 20 ağustosta politik ve kültürel bir etkinlik gerçekleştirildi. Birçok sanatçı sırayla sahneye çıkarak katılan kitleye heyecanlı ve neşeli dakikalar yaşattılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde tescilli Pravakatörler salona sis ve gaz bombası atarak geceyi sabote etmeye çalıştılar.

 Bilindiği gibi güney Kürdistan bölge hükümetinin referandum tarihini açıklamasıyla birlikte birçok kesimde hareketlilik yaşandı. Bu sevinci Kürtler bulundukları her alanda, kıtalar ötesi yaşmakla kalmadılar bizzat seferber oldular. Kürtler bunu yaşarlarken, karşı güçler, Kürdistani ilhak ve işgal eden bölge devletleride diken üzerinde oturdular ve bu durum Referanduma saniyeler kalıncaya kadarda devam edecektir. Bundan dolayıda Hewlêr‘e (Erbil) eksenli çok yoğun bir diplomasi trafiği var. Referanduma sayılı günler kala ABD savunma bakanı, TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hassasiyeti elden bırakmıyorlar. Buna İran ve TC yeni ilişkilerinide eklemek gerek.

berlin.gece.2.jpg

Kürdistan bölge hükümeti ve Kürt halkı bağımsızlığa giden yol için kesin kararını vermiştir, bunda geri dönüşte artık yoktur. Bu kararlığı pekiştirmek için Kürtler daha önceki yazılarım ve haberlerimdede belirtiğim gibi bulundukları her nokta, yer, vevlet, bölge ve kıtada seferberdirler. Avrupa ve Almanya kıtasındada durum aynıdır.

Referanduma olan kararlılık ve desteklerini pekiştirmek için Almanyada yaşayan Kürdistanlılar insiyatifler oluşturarak yaklaşık dört aydır yoğun bir eylemlilik ve çalışma içerisindedirler. Bu nedenden dolayıda Almanya‘nın birçok bölgesinde etkinlikler gerçekleştirildi ve bu çalışmalar referandum gününe kadar da devam edecektir. Örneğin başkent Berlinde bugüne kadar birçok etkinlik gerçeklerştirildi ve bu türden girişimler Referanduma kadarda devam edecektir.

Son olarak 20 ağustosta bu doğrultuda politik ve kültürel bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlikte referandum insiyatifi adına sayın A. Said bir konuşma yaparak Kürdistan bölge hükümetinin bağımsızlığa giden yoldaki kararlılıklarını desteklediklerini, kimki bu kararlığa çomak sokmak isterse yeri ve çizgisi bellidir. Said; Bu yüzden buradaki kitleye şunu soruyorum? Eğer EVET diyorsanız hep birlikte ayağa kalkarak tavrınızı belirlemelisiniz“. Sayın Saidin bu sorusuna karşın tüm kitle ayağa kalkarak ERÊ ji bo Referandumê“ karşılık verdiler. Daha sonra birçok sanatçı sırayla sahneye çıkarak katılan kitleye heyecanlı ve neşeli dakikalar yaşattılar.

Gecenin ilerleyen saatlerinde tescilli Pravakatörler salona sis ve gaz bombası atarak geceyi sabote etmeye çalıştılar. Aralarında çoçuklarında bulunduğu 9 kişi bu provakasyonda etkilenerek hastanede tedavi gördüler. Bu provakasyonda amaç 26 Ağustosta Almanya‘nın Köln kentinde düzenlenecek olan festivale gölge düşürmektir. Pravakatörlerın hesapları kursaklarında kalacak, her vijdan, onur, namus sahibi yurtsever Kürd rReferandum Festivaline katılarak, bu pravakatör ve uzantılarının hesaplarını boşa çıkaracaklardır.

Gün kenetlenme, dayanışma, tescilli pravakatörleri ve uzantılarını boşa çıkarma günüdür.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.