PYD: Rejimle görüşme yok!

PYD: Rejimle görüşme yok!

PYD, Suriye rejimine yakın basında Şam yönetimi ile Rojava yönetimi yetkilileri arasında görüşmeler yapılıp bazı konularda anlaşmaya varıldığı ve Suriye rejimine güçlerinin Rojava’ya döneceği yönünde haberleri yalanladı.

A+A-

K24’e konuşan PYD Sözcüsü Ciwan Mistefa, Şam yönetimi ile Rojava Özerk Yönetimi arasında herhangi bir resmi görüşme ve rejim memurlarının Rojava’ya dönmesine dair bir anlaşma olmadığını belirtti.

Sözcü, Suriye rejiminin, Kürtler’in yanısıra diğer halkların da sorunlarının çözümüne dair hiçbir adım atmadığını ifade etti.

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Suriye Ordusu’na katılmasına dair iddialarla ilgili de konuşan Mistefa, “Atılacak adımlar gerekli müzakereler gerçekleştikten sonra atılır. 7 senedir YPG, Kuzey Suriye’yi ve orada yaşayan farklı kesimleri koruyor. Siyasi işlerini istedikleri şekilde yürütmek onların hakkıdır” ifadelerini kullandı.

PYD Sözcüsü, “Suriye’nin geleceğinin barış yoluyla belirlenmesi için herhangi bir şart koşmaksızın rejimle görüşmelere başlamaya hazırız” diye konuştu.

Bir süre önce Suriye rejimine yakın basın yayın organlarında Şam yönetimi ile Rojava yönetimi yetkilileri arasında Kamışlo ve Şam’da görüşmeler yapılıp bazı konularda anlaşmaya varıldığı ve Suriye rejimine bağlı güçlerin Rojava’ya döneceği yönünde haberler yayımlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.