PSK ve PAK’tan Tüm Silahlar Sussun Çağrısı

PSK ve PAK’tan Tüm Silahlar Sussun Çağrısı

PSK ve PAK 08.04.2020 tarihinde Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde meydana gelen ve 5 vatandaşın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan patlamanın ardından yayınladıkları ortak bir bildiri ile silahların susturulması çağrısında bulundular.

A+A-

Haber Merkezi - PSK (Kürdistan Sosyalist Partisi) ve PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 08.04.2020 tarihinde Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde meydana gelen ve 5 vatandaşın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan patlamanın ardından yayınladıkları ortak bir bildiri ile silahların susturulması çağrısında bulundular.

PSK ve PAK’ın ortak açıklaması şu şekilde:

 

“08.04.2020 günü Diyarbakır'ın  Kulp ilçesinde, orman işçilerini taşıyan bir aracın yoldan geçişi sırasında, bir patlayıcının  infilak etmesi sonucu 5 sivil yaşamını yitirmiştir. Bu saldırının, siyasi tutuklu ve hükümlülerin yeni infaz yasası kapsamına alınmasının toplumun geniş kesimlerince talep  edildiği  bir döneme denk gelmesinin düşündürücü olduğuna da dikkat çekmek istiyoruz.

 

Kulp’ta gerçekleşen ve 5 sivilin ölümüyle sonuçlanan bu saldırı, silahların susturulmasının yaşamsal önemini bir kez daha tüm yakıcılığıyla gündeme taşımıştır.

 

Tüm insanlığı tehdit eden Corona Virüs’e karşı ayırımsız milyarlarca insanın seferber olduğu, tüm ülkelerde ‘’evde kal’’ çağrılarının ortak bir dile dönüştüğü bir süreçte, savaşın, çatışma ve silahlı eylemlerin devam ediyor olması, corona virüs tehlikesinin yeterli derecede anlaşılmadığını göstermesinin yanı sıra Türkiye Devleti’nin Kürd ve Kürdistan sorununu şiddet temelinde çözme politikasında ısrar ettiğini ortaya koymaktadır.

 

Evet, zaman, silahları susturmanın zamanıdır. Bütün vicdanlarda yer eden bu talep artık duyulmalıdır.

 

Türkiye Devleti acilen askeri operasyonlara son vermeli, PKK de silahları susturmalı, ateşkes ilan etmelidir.

 

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de savaşın, çatışmaların ve şiddetin, sorunların siyasal, demokratik, sivil yol, yöntem ve araçlarla çözümünü engellediği, sorunların çözümsüzlüğünü daha da derinleştirdiği aşikardır.

 

Bu nedenle sorunun diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözümü halklarımızın yararınadır ve silahların susturulması da bunun ilk adımıdır diyoruz.

 

Savaşa giden tüm ekonomik imkanlar corona virüse karşı mücadelede kullanılmalıdır.”

 

11.04.2020

 

PSK (Kürdistan Sosyalist Partisi)

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.