Politico: AB, Rus askeri sanayi alanda 169 şirkete yaptırım uygulayacak!

Politico: AB, Rus askeri sanayi alanda 169 şirkete yaptırım uygulayacak!

.

A+A-

 Avrupa ülkelerinin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırım listesi genişletildi. Yaptırımlarla ilgili Politico gazetesi, Avrupa Birliği’nin (AB) yeni yaptırım paketinin Rusya’nın askeri sanayi sektörünün gelişimine yardımcı olan 169 şirketi kapsayabileceğini kaleme aldı.

Politico gazetesinin haberine göre AB, Rusya’nın askeri sanayi sektörünün gelişimine yardımcı olan 169 şirkete yaptırım uygulamayı hedefliyor. 

Yayımlanan makalede, “Paket, ‘Rus savunma sektörünün ve güvenlik sektörünün teknolojik gelişimine katkıda bulunabilecek’ ürünleri sağlayan 169 kuruluştan oluşan genişletilmiş bir liste ile ‘Rus sanayii imkanlarının gelişimini’ bastırmayı amaçlıyor” denildi.

Ayrıca makalede, Brüksel’in ayrıca uzay ve havacılık endüstrisinin ürünlerine yönelik kısıtlamaları da genişletmek istediği, listelere uçak motorları ve parçalarının yanı sıra dizüstü bilgisayar, sabit disk, kamera ve lens gibi ürünlerin dahil edilmesinin planlandığı vurgulandı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, ‘Rus medyasının birçok temsilcisinin’ AB’nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketine dahil olacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.