Peşmerge Bakanlığı: 3 şehidimiz var, IŞİD saldırısı püskürtüldü

Peşmerge Bakanlığı: 3 şehidimiz var, IŞİD saldırısı püskürtüldü

IŞİD'in dün akşam, Xaneqin'de Peşmerge Güçleri 3'üncü taburuna düzenlediği saldırı sonucunda 3 Peşmerge şehit düştü.

A+A-

Haber Merkezi- IŞİD geçtiğimiz akşam Xaneqin'in Dekey Ebdulqadir Beg köyü yakınlarında bulunan Peşmerge güçlerine saldırı düzenledi.

IŞİD saldırısına ilişkin Basnews'e açıklamalarda bulunan Peşmerge Güçleri 3'üncü tabur komutanlarından Cimur Rostem, saldırılar sonucunda 3 Peşmergenin şehit düştüğünü, 2 peşmergenin de yaralandığını dile getirdi.

IŞİD saldırıları karşısında Peşmergelerin kahramanca savaşarak şehit düştüğünü dile getiren Rostem, bazı peşmergelerin yaralı halde IŞİD'le kahramanca savaştığını belirtti.

 Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı'da bir süre önce yaptığı açıklamada, IŞİD'in Germiyan'a bağlı Guleco'da ki Peşmerge güçlerinin 3'üncü taburuna gerçekleştirdikleri saldırıyı püskürttüklerini ve karşı saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Peşmerge Bakanlığı açıklamasının devamında, Peşmerge güçlerinin terör ve teröristlerle mücadele konusunda hiç bir eksiğinin olmadığı ve her koşulda cevap verileceğinin altını çizerek, Kürdistan Bölgesi halkının müsterih olması gerektiğini belirtti.

 Uzun bir dönemdir Uluslararası koalisyona IŞİD'in bölgede giderek kendisini örgütlendiğini ve güçlendiğini duyurduklarını belirten Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'in yaptığı bu son saldırıların kendilerinin bu uyarılarını haklı çıkarttığını ifade etti.

Perşmerge Bakanlığı açıklamasının sonunda, IŞİD'le mücadele ve IŞİD'in bölgede ki etkinliğinin bitirilmesi konusunda uluslararası koalisyonun Peşmerge güçlerine daha fazla destek sunması gerektiğini dile getirdi.

 IŞİD'in dün akşam düzenlediği saldırılarda şehit düşen Peşmergelerin kimlik bilgileri şu şekilde:

Loqman Necim (33)

 Ziyad Xelîfe (33)

 Meirûf Mihemed Mehmûd (44).

Saldırıda yaralanan Peşmergelerin kimlikleride şu şekilde:

 Şivan Mecîd ve Selah Îbrahîm Mihemed

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.