Pentagon: YPG Afrin'e gidiyor, IŞİD’le mücadele durakladı, General Mazlum'u desteklemeye devam edeceğiz

Pentagon: YPG Afrin'e gidiyor, IŞİD’le mücadele durakladı, General Mazlum'u desteklemeye devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı, Afrin operasyonu nedeniyle Suriye’nin doğusundaki IŞİD karşıtı operasyonlarda "operasyonel bir duraklama" yaşandığını duyurdu.

A+A-

Pentagon yetkilisi, omurgasını Halk Savunma Güçleri'nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin yüzlerce üyesinin Fırat’ın doğusundan Afrin’e gittiğini söyledi.

Pentagon sözcülerinden Robert Manning, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Söz konusu duraklamanın Suriye Güçleri’nin sahadaki bazı operasyonlarının askıya alındığı anlamına geldiğini" belirtti.

Manning, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun IŞİD’e karşı hava saldırılarının etkilenmediğini ve Suriye Demokratik Güçleri’nin örgütten aldığı topraklardaki mevzilerini koruduğunu da ekledi.

Bir diğer Pentagon sözcüsü olan Binbaşı Adrian Rankine-Galloway ise ABD ordusunun, "Demokratik Suriye Güçleri’nin savaşçılarının IŞİD’le mücadeleyi terk ettiğine tanık olduğunu" söyledi.

Sözcü, YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ilgili soruları yanıtlarken, ilk kez hem SDG’nin hem de YPG’nin Komutanı 'General' Mazlum’un ismini geçirdi. ABD'li sözcü, "IŞİD’ten kurtarılan bölgelerde 'General' Mazlum’u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Pentagon sözcüsü Manning'in, "General " ifadesini kullanması Türk medyasında geniş yer buldu.

Yüzlerce SDG üyesi Afrin’e gitti

Reuters’ın aktardığına göre Galloway, "Suriye Demokratik Güçleri’nin içindeki bazı savaşçılar Fırat Vadisi’nin orta bölgesindeki operasyonları başka yerlerde, muhtemelen Afrin’de savaşmak için terk etti." dedi.

Reuters’a isim vermemek kaydıyla konuşan bir diğer ABD’li yetkili de son iki haftada yüzlerce Suriye Güçleri’nin Fırat Vadisi’nin orta bölgelerindeki operasyonları terk ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.