Pentagon: Menbiç’te tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi

Pentagon: Menbiç’te tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Türkiye'nin Afrin'e karşı gerçekleştirdiği askeri operasyona dair yeni açıklamalar geldi.

A+A-

Pentagon sözcülerinden Albay Robert Manning, "Koalisyon olarak bizim Menbiç'teki tek muhatabımız bu şehrin terör örgütü DAİŞ'ten temizlenmesinin ardından yerel halktan kurulan Menbiç Askeri Konseyidir." açıklamasını yaptı.

"Bütün YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekildiğini teyit edebiliyor musunuz? Menbiç'te YPG'li kalmadı mı?" sorusuna yanıt veren diğer Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway ise, "Spekülasyon yapmayız. Ama Menbiç'teki güçler Menbiç Askeri Konseyi'ne mensup. Bu yapı, Suriye'nin o bölgesinin çoklu etnik yapısını yansıtan bir temsiliyete sahip. Menbiç Askeri Konseyi'nin yüzde 60'ı Arap, yüzde 40'ı ise Kürt, Türkmen ve Hıristiyan. Biz Menbiç Askeri Konseyi ile çalışıyoruz. Onları şehri DAİŞ'ten kurtatan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) eğitti. Ama bugün yerel güçleri temsil eden Menbiç Askeri Konseyidir." dedi.

Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Votel, dün ABD'nin Türkiye'nin operasyon düzenlemeyi düşündüğünü söylediği Menbiç'ten çekilme planının olmadığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.