PDK'li Parlamenter: Bağdat'taki siyasi taraflar ile siyasi mutabakata ihtiyaç var

PDK'li Parlamenter: Bağdat'taki siyasi taraflar ile siyasi mutabakata ihtiyaç var

Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu Kürt Üyesi Ehmed Sefar, Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmanın hayat bulması için taraflar arası siyasi bir mutabakatta ihtiyaç olduğunu söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Irak Parlamentosu PDK Parlamenteri Ehmed Sefar, Bağdat-Erbil hükümetlerinin maaş ve  bütçe konusunda ön anlaşmaya vardığını belirterek, bugün  2020 Irak Bütçe Yasası’nın parlamentoya sunulacağını dile getirdi.   

Ehmed Sefar  iki hükümet arasında varılan ön anlaşmanın hayat bulması ve siyasi partilerin anlaşmaya için  Erbil’in Bağdat’taki Sünni ve Şii siyasi taraflar ile bir mutabakata varması gerektiğini söyledi.  Sefar, Parlamento’da 2020 bütçe yasasına Iraklı siyasi partilerin karşı çıkmaması için böyle bir siyasi muttabakatın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

PDK Parlamenteri Ehmed Sefar , bu çerçevede Iraklı siyasi parti ve gruplar ile görüşmek üzere Kürdistan Bölgesi’nden bir heyetin Bağdat’ta gideceğiniz sözlerine ekledi.

Maliki'nin partisi: Erbil-Bağdat anlaşmasına karşıyız

Irak Meclisi’ndeki Kanun Devleti Koalisyonu, Bağdat ve Erbil arasında imzalanan 2020 bütçe anlaşmasının uygulamaya konulmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki liderliğindeki koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, hükümetinin halihazırda geçici olması dolayısıyla Kürdistan Bölgesi veya başka bir tarafla özellikle petrol ve bütçe konusunda anlaşma yapma yetkisine sahip olmadığı belirtildi.

İstifa eden Adil Abdulmehdi başbakanlığındaki mevcut hükümetin sadece devlet işlerinin yürütülmesi yetkisinin olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yeni bir başbakan seçildikten sonra söz konusu anlaşmaların yapılabileceği kaydedildi.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.