PDK 14. Kongre hazırlıkları için üst komisyon kuruyor

PDK 14. Kongre hazırlıkları için üst komisyon kuruyor

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Aras Heso yaptığı açıklamada, partilerinin 14'üncü kongresi hazırlık çalışmalarını başlatmak, parti organlarından görüş ve öneri almak üzere bir üst komisyon kuracaklarını dile getirdi.

A+A-

Haber Merkezi- Basnews'e açıklamalarda bulunan Dr. Aras Heso konuya ilişkin şunları dile getirdi: "PDK'nin 14'üncü olağan kongresine hazırlık yapma maksadıyla, 4'ü Politbüro'dan, 3'ü Yürütme Konseyi'nden 7 kişilik bir üst komisyon kurulacak. Kurulacak bu komisyon önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayarak öncelikle Parti organlarının görüş, öneri ve projelerini alacak."

Heso konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Komisyon kendisine bağlı alt komisyonlar oluşturarak, kongrenin başlama tarihini ve önerilerin sunulma şeklini belirleyecek. Bu şekilde PDK'li bütün kadroların öneri görüş ve projeleri alınacak. Ve bu süreç 2 ay sürecek."

Dr. Aras Heso açıklamasının sonunda şunları söyledi: "Komisyon değişiklikler konusunda çalışma ofisleri ve parti kurumlarının değişiklikler için yapacakları önerileri alacak. Bu değişiklik önerileri de PDK'nin Örgütlenme ofisleri, Kurumları ve Yürütme kurulunda ele alınarak tartışılacak ve uygulamaya konulacak."

Basnews

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.