PAK ve KDP-Bakur'dan ulusal birlik çağrısı

PAK ve KDP-Bakur'dan ulusal birlik çağrısı

Kürdistan Demokrat Partisi - Bakur (KDP-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak ile Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Rûdaw TV'ye verdikleri mülakatta Kürtlerin ulusal konularda birlik olması gerektiğini söylediler.

A+A-

 

 

 

 

Özçelik: Kürdistan'ın her parçasında öncelik ittifak olmalı!

 

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik Rûdaw televizyonunun konuğu oldu.

 

Kürt Bloku ve Kürt ulusal birliğine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Özçelik verdiği mülakatta “Kürt partileri arasında düşmanlık olmaması gerekir. Kürdistan’ın her parçasında öncelikle Kürtler arasında ulusal değerler üzerine birlik ve ittifak olmalı” diye konuştu.

 

OHAL döneminde Kürtlerin kazanımlarının ortadan kalktığını kaydeden Özçelik, ifadelerine şunları ekledi:

 

“HDP’nin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmesi güzel. Kürtler kendi arasında ulusal haklar üzerine bir ittifak kurmalıdır. Kürdistani partiler arasında birlik görüşmeleri yapılıyor. Kürtlerin ulusal haklarını kabul eden herkes ile ittifak yapmaya hazırız.

 

Savaş Kürtlere zarar veriyor. PKK’nin Kuzey Kürdistan’da savaşı durdurması gerekir. Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 100 belediyesi kayyumlar tarafından işgal edildi. HDP hendek çatışmasında savaşı destekledi.”

 

Kürt sorununun çözümüne ilişkin olarak Özçelik, Kürtlerin kendi aralarında birlik olmasının başlangıç olacağını ifade etti.

 

Mustafa Özçelik ayrıca, Türkiye’nin dünyanın her yerindeki Kürt kazanımlarına karşı çıktığını ve Kürtlerin AK Parti CHP ve İyi Parti’ye oy vermemesi gerektiğini vurguladı.

 

Bucak: Halkımıza yönelik yapılanlara karşı birlik olunmalı!

 

Rûdaw TV haber bültenine katılan Sertaç Bucak, “Kürdistani partiler olarak Kürtler üzerine uygulanan siyasete karşı sesimizi yükseltmek istiyoruz” dedi.

 

“Halkımıza yönelik yapılanlara karşı birlik olmamız gerekiyor” diyen Bucak, şöyle konuştu:

 

“OHAL döneminde siyasi ve hukuki durum çok kötü. Yeni bir çözüm sürecinin başlayacağına inanmıyorum. Siyasilerin tutuklandığı bu sureçte çözüm sürecinin başlaması çok zor.

 

Kürdistani partiler olarak bir araya geldik. Kürdistani partiler arasında bir uyuşmazlık yok. Kürtler birbirini anlamalı ve ulusal konularda birlik olmalı. Tek taraflı bir yönetimi kabul etmiyoruz”

 

HDP’nin Kürt partileri ile diyaloğunda istikrar olmadığını söyleyen Bucak, HDP’nin daha çok marjinal Türk çevreleriyle çalıştığını vurguladı.

 

HDP’nin Kürt partileri ziyaret ettiğini belirten Bucak, diyaloğun önemli olduğunu ifade etti.

 

 

http://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/060420189?keyword=kdp-Bakur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.