PAK: İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu kınıyoruz!

PAK: İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu kınıyoruz!

.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisİ (PAK) İYİ Parti’li Yavuz Ağıralioğlu'nun "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim?" ifadelerine tepki gösterdi.

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu kınıyoruz!

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Twitter’da paylaşılan bir videosunda aynen şunları söylüyor:

''Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim''

İnsanlık değerleriyle bağdaşmayan bu zihniyeti kınamak, protesto etmek insan olmanın asgari koşuludur. Fakat ne yazık ki, devletin icazeti ve teşvikiyle artık toplumda yerleşik davranış biçimini almış ve kanıksanmış bu türden ifadeleri kınamak, protesto etmek yetmiyor.

Çağdışı bir zihniyetin temsilcisi olan bu şahıs Kürt düşmanlığı üzerine bina ettiği siyasetine her gün bir yenisini eklemektedir. Hatırlanacağı üzere bu şahıs, daha önce katıldığı bir TV programında alenen Kürtlerin Müslüman isimleri kullanmaması gerektiğini söylemişti.

İnsanlığa karşı suç anlamına gelen bu ifadeler karşısında, ne acı ki, tek tek protestoların dışında, esas olarak tepki göstermesi gereken kurum, kuruluş ve çevrelerden ses çıkmıyor. Bu şahıs hala TBMM üyesi ve İyi Parti Milletvekili. Unutmamak gerekir ki, bu ırkçılık karşısında sessiz kalanlar, en az Ağıralioğlu kadar suçludurlar.

Yavuz Ağıralioğlu’nu kınıyoruz. İnsanlık camiasında yer alan herkesi bu şahsı kınamaya davet ediyoruz. Diyarbakır Barosu başta olmak üzere Kuzey Kürdistan'daki tüm Baroları bu mahluk hakkında "insanlığa karşı suç işlemek"ten dava açmaya çağırıyoruz.

08.08.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.