PAK: Halepçe Soykırımı, Kerkük’ün işgali ve Afrin saldırısı ile devam ediyor

PAK: Halepçe Soykırımı, Kerkük’ün işgali ve Afrin saldırısı ile devam ediyor

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK, Halepçe Soykırımı'nın 30. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı basın metninde Kerkük işgali ve Afrin'e dönük saldırılara dikkat çekerek, Halepçe soykırımının devam ettiğini vurguladı.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından gönderilen metin:

 

"Halepçe Soykırımı, Kerkük’ün işgali ve Afrin saldırısı ile devam ediyor

30 Yıl önce, 16 Mart 1988 günü Saddam Hüseyin rejimi, kimyasal silahlarla yaptığı saldırı sonucunda, Güney Kürdistan’ın Halepçe şehrinde büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 5000’i aşkın insanımızı katletti. 

Halepçe’de sadece 5000 insan değil; insanlık vicdanı da şehid düşmüştü. Bu sadece faşist diktatör Saddam Hüseyin’in insanlık dışı, kirli yüzünün dışa vurumu değildi; aynı zamanda insanlığın alnına vurulmuş kara bir lekeydi de.

Soykırımın gerçekleştirildiği dönemde, bütün bölge devletleri, Arap dünyası, ABD, SSCB ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya devletleri bu soykırımı görmezden geldiler, katliamı sessizce geçiştirdiler.  Halepçe soykırımından 30 yıl sonra da , Kürdistan halkı Kürdistan’ın dört parçasında katliam, ölüm, haksızlık ve yıkımlara maruz kalmaktadır.  Helepçe soykırımı bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirildi.  Ama yeni Halepçe soykırımları  bugün Kerkük 'ün işgali ve  Afrin'e saldırı  ile devam ediyor. 

Türkiye, Irak, İran ve Suriye devletleri Kürtler dünyanın hiç bir yerinde bir siyasi statü, hiç bir hak ve özgürlük elde etmesinler diye el birliği içindedirler.  Dün Halepçe soykırımına göz yuman dünyanın büyük devletleri, bugün de Kerkük’ün işgaline, Afrin’e saldırıya göz yumuyorlar. 

Ve bir kez daha insanlık vicdanı Kürdistan’ın her bir karış toprağında şehit düşüyor. Bir kez daha utanç bir kara leke olarak insanlığın alnında beliriyor.

Ve  ittifaktan yoksunlukta ifadesini bulan tarihsel yaramızı bir kez daha kendi ellerimizle kanatıyoruz. Bir kez daha iç ittifaktan yoksunluğumuz, ulusal bilinç eksikliğimiz, sırtımıza saplanan zehirli hançerler, bizleri bağımsızlığın kapısından geri döndürüyor.

Ama ne Helepçe, ne Enfal  Kürdistan özgürlük mücadelesini durduramadı. Bugün Kerkük işgali de, Afrin saldırısı da; OHAL ve savaşla Kürtlerin tüm kazanımlarını ortadan kaldırma girişimleri de beyhudedir. 

Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi en ağır bedellerle de olsa bugüne kadar yok edilemedi, bundan böyle de yok edilemeyecektir. Birleşememe ve ittifaktan yoksunlukta ifadesini bulan tarihsel yaramızı da  ulusal bilinç ve ulusal birlikle sararak  mutlaka kazanacağız.

30. Yıl dönümünde Halepçe Soykırımını lanetliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.