PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in katılımıyla Derik'te İki Karahan Ailesi Barıştılar

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in katılımıyla Derik'te İki Karahan Ailesi Barıştılar

.

A+A-

Derik'in Bizdoxan köyünde ekim 2020 tarihinde Karahan'larin bir taziyesinde, bir Karahan ailesinin diğer Karahan ailesine silahlı saldırıda bulunmasi ve 3 kişinin yaralanması sonucu aileler arasında büyük bir gerginlik oluştu. 

Daha sonra her iki Karahan ailesinin onayıyla PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik  iki aileyi barıştırmak  için  insiyatif aldı.

PAK PM üyesi ve Derik'in tanınan isimlerinden Eyüp Alacabay'in görüş ve önerilerini dikkate alan Mustafa Özçelik,  Mardin'in tanınan isimlerinden Mardin Kent Konseyi Genel Sekreteri Hatip Özer,  Derik'in tanınan isimlerinden Sinan Ektiren ve Karahan ailesinin önde gelen isimlerinden Ahmet Karahan 'dan oluşan bir heyet oluşturdu.

Mustafa Özçelik Başkanlığı'ndaki heyet 3 aya yakın bir süre yaptıkları görüşmeler sonucunda iki Karahan ailesini barıştırdılar.

Mustafa Özçelik, Hatip Özer,  Sinan Ektiren, Ahmet Karahan yönetiminde  gerçekleştirilen Barış Yemeği 25.01.2021 günü , Derik'in Bızdoxan köyünde Mahmudan Aşireti ve bu aşiretin ileri gelenleri olan olan Karahan ailelerinden 100'e yakın davetli isim katıldı.

PAK İl Başkanı ve Parti Meclisi üyeleri ve yöneticileri Bedran Acar, Eyüp  Alacabey, Şeyhmus Ünal,  Ömer Erdem,  Osman Çeper, Mustafa Doran da Barış Yemeği'nde hazır bulundular.

Barış Yemeği başlangıcında Barış Heyeti adına Mustafa Özçelik bir konuşma yaptı. 

Mustafa Özçelik,  aileler ve aşiretler arası sorunların şidete, çatışmaya dönüştürülmeden görüşmeler ve diyalog yoluyla çözülmesinin yaşamsal önemine dikkat çekti. 

Mustafa Özçelik, Barış Heyeti'nin aldığı kararı eksiksiz kabul eden iki Karahan ailesine teşekkür etti ve bu barışın bundan böyle daha güçlü bir şekilde sürdürüleceğine olan inancını dile getirdi.

Her iki Karahan ailesinin temsilcileri Erol Karahan ve Enver Karahan birer kısa konuşma yaparak barıştıklarını ilan ettiler ve öpüşerek hüsumete son verdiler.

Daha sonra hep birlikte  Barış Yemeği yendi ve Mustafa Özçelik'in her iki aileye tekrar teşekkür etmesi ve fatiha okunmasıyla  Barış Yemeği sona erdi.

1-088.jpg3-081.jpg4-074.jpg5-060.jpg6-047.jpg7-036.jpg8-031.jpg9-032.jpg11-023.jpg13-018.jpg9-033.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.