PAK Diyarbakır'da Newroz'u Kutladı

PAK Diyarbakır'da Newroz'u Kutladı

PAK 21 Mart Gecesi Diyarbakır'da Bir Etkinlikle Newroz'u Kutladı.

A+A-

newroz-8pak.jpgnewroz-4-pak.jpgnewroz-1-pak.jpg

PAK 19 Mart günü Batman'da açık alanda Newroz'u kutlamak istedi. Ancak Türkiye İçişleri Bakanlığı hiçbir ilde 21 Mart günü dışında yapılacak etkinliklere izin vermedi. PAK da tedbir olarak 21 Mart günü için Diyarbakır'da etkinlik yapmak amacıyla Valiliğe başvurmuştu ve bu başvuru resmi olarak kabul edildi. PAK da Diyarbakır'da bir düğün salonunda Newroz'u bir etkinlikle kutladı.

Newroz etkiliğinin sunuculuğunu PAK Kadın Komisyonu Üyesi Zinet Dinçer yaptı.

Kutlama saat 20.00'de, Kürdistan Ulusal Marşı "Ey Reqib"in okunması ve Kürdistan şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Kürdistan’daki genel süreç ve PAK’ın siyasal perspektiflerini dile getirdiği Kürtçe bir konuşma yaptı.

Newroz kutlaması, daha sonra sanaçılar Rugeş ve Sebahatin Xoce (Sebahattin Yıldız)’ın söylediklari şakılarla salon coşkulu anlar yaşadı. Gece, okunan şiirler, kemençe ve davul zurna eşliğinde katılımcıların Newroz ateşinin sıcaklığıyla çektiklari halaylarıyla devam etti.

PDK-İran Politbürosu da PAK’ın düzenlediği bu Newroz gecesine bir mesaj yollayarak Kuzey Kürdistan'daki halkımızın ve bütün Kürdistanlıların Newroz'unu kutladı.

PSK, ÖSP, Azadi Hareketi, Partîya Demokrata Kurdistana Sûrîyê, Partîya Yekitîya Kurd li Sûrîyê, İBV (İsmail Beşikçi Vakfı), Wate Dergisi, WAAR TV, Kürdistan24 ve Spêda televizyon kanalları ile birçok siyasetçi, aydın, medya mensubu ve sanatçının katıldığı ve PAK tarafından düzenlenen 21 Mart Newroz kutlamasına Kuzey Kürdistan’dan halkımızın yanısıra, Rojava Kürdistanı’ndan Batman’a gelen halkımız da yoğun ilgi gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.