PAK Basel ve Zürih'te konferans düzenledi

PAK Basel ve Zürih'te konferans düzenledi

PAK, Isviçre'nin Basel ve Zürih kentlerinde, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül ile PAK Avrupa yönetecilerinden Nimet Mümtaz Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Kürdistan gündemi ve PAK'ın bakış açısı'' konulu  konferanslar düzenledi.

A+A-

20 Ocak'ta Basel'de' 21 Ocakta Zurih'te verilen ''Kürdistan gündemi ve PAK'ın bakış açısı'' konulu konferansların moderatörlüğünü TDK-Tevger'den Rıfat Sefalı yaptı., PSK, HAKPAR, PDK-BAKUR VE KKP temsilcilerinin de izlediği konferans, PAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül ile PAK Avrupa yönetecilerinden Nimet Mümtaz Aydın tarafından verildi.

pak-2.jpg

PAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül Türkiye'nin Afrin işgalini kınayarak başladığı konuşmasında, Batı Kürdistan'ın güncel durumunu, Rusya ve ABD'nin tavırlarını değerlendirdi. Güney Kürdistan'daki Referandum sürecine, öncesi ve sonrasıyla Kerkük işgaline, sebepleri ve sonuçları ışığında olası gelişmelere değinen M. Gül, özel olarak Güney Kürdistan'ı genel olarak bütün Kürdistanı bekleyen tehlikelere ve bu tehlikelerden  kurtulmak için Kürtlerin, her düzeyde birlikte mücadele etmeleri gerektığine dikkat çekti. Mehmet Gül konuşmasının  son bölümünde, Türkiye'nin Kuzey Kürdistan politikasına geniş yer vererek 2019'da yapılacak olan yerel, genel ve CB seçimlerine ilişkin PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in gündeme getirdigi ve Kürdistan kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılan ''Kürt Seçim Bloku'' hakkında açıklamalarda bulundu.

pak-3.jpg

Nimet Mumtaz Aydın ise her iki konferansta yaptığı konuşmada, PAK'ın programı ve prensipleri hakkında bilgi verdi.

pak-4.jpgpak-5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.