Özçelik: Neçirvan Barzani’nin Güney Kürdistan’ın geleceğinde tarihi bir rol oynayacağına inanıyoruz

Özçelik: Neçirvan Barzani’nin Güney Kürdistan’ın geleceğinde tarihi bir rol oynayacağına inanıyoruz

PAK, Genel Başkanı Mustafa Özçelik Nêçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölge Başkanı olarak seçilmesine ilişkin yayımladığı kutlama mesajında, “Nêçirvan Barzani, Molla Mustafa Barzani, İdris Barzani, Mesud Barzani’nin okulunda büyümüş bir siyasetçi olarak; büt

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik Nêçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölge Başkanı olarak seçilmesine ilişkin yayımladığı kutlama mesajında, “Nêçirvan Barzani, Molla Mustafa Barzani, İdris Barzani, Mesud Barzani’nin okulunda büyümüş bir siyasetçi olarak; bütün  bilgi, birikim ve tecrübesiyle, Güney Kürdistan’ın geleceğinde tarihi bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

Kürdistan Bölge Başkanı olarak seçilmesi Güney Kürdistan’daki demokrasi ve  kurumsallaşmanın, halkın iradesine saygının, Kürdistan’daki kazanımları sahiplenmenin göstergesidir” dedi. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani, dün yemin ederek yeni görevine resmen başladı.

5064.jpg

 

Yemin törenine katılan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik bir kutlama mesajı yayımladı.

Mustafa Özçelik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistan Bölge Başkanı olarak seçilmesinden dolayı sayın Nêçirvan Barzani’yi kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz . 

Sayın Nêçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölge Başkanı olarak seçilmesi, Güney Kürdistan’daki demokrasi ve  kurumsallaşmanın, halkın iradesine saygının, Kürdistan’daki kazanımları sahiplenmenin göstergesidir.

Sayın Nêçirvan Barzani’nin yemin töreninde PAK adına ben de hazır bulundum. Irak Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan temsilcisi, bölge devletleri ile tüm dünya devletleri temsilcileri, Kürdistan’ın dört parçasından siyasi parti ve şahsiyetler yemin töreninde hazır bulundular. Bu tablo, Kürdistan Parlamentosu’nun, Kürdistan Federe Yönetimi’nin tüm dünya ve Bağdat tarafından kabulünün göstergesiydi. Bu da Güney Kürdistan halkının büyük bir kazanımıdır.

Sayın Nêçirvan Barzani’nin, bir peşmerge, bir komutan, bir aydın olarak; bir devlet adamı, diplomasi ve ekonomik kalkınmanın usta bir yönetmeni olarak; bir çok değişim ve dönüşümün öncüsü çağdaş bir lider olarak; Molla Mustafa Barzani, İdris Barzani, Mesud Barzani’nin okulunda büyümüş bir siyasetçi olarak; bütün bu bilgi, birikim ve tecrübesiyle, Güney Kürdistan’ın geleceğinde tarihi bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Sayın Nêçirvan Barzani  Güney Kürdistan’da tüm partilerin, tüm etnik, dinsel, mezhepsel, sosyal kesimlerin Başkanı olarak, ulusal, birliği sağlamak gibi tarihsel bir görev ile karşı karşıyadır.Ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz.

Sayın Nêçirvan Barzani’yi bekleyen  en önemli görev de, Güney Kürdistan’daki tüm ekonomik, siyasi, idari, askeri, diplomatik, sosyal sorunların Kürdistan halkının çıkarları temelinde çözümü için; devletleşme için kurumların geliştirilmesi ve yaratılması için  radikal ve sonuç alıcı adımlar atmasıdır.

Sayın Nêçirvan Barzani, yeni Kürdistan Hükümeti’nin en geniş siyasi kesimleri kapsayan bir bileşimle oluşturulması ve  Kürdistan’ın geleceğini örmede , kendisiyle birlikte tarihi adımlar atması  gibi tarihsel bir görev ve rol ile karşı karşıyadır.Ve bu rolünü başarıyla gerçekleştireceğine inanıyoruz.”

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.