Netanyahu’dan Erdoğan’a:Kürt köylerini bombalayanlardan..

Netanyahu’dan Erdoğan’a:Kürt köylerini bombalayanlardan..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail terör devletidir. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyorlar” sözlerine Netenyahu cevap verdi: "Kürtlerin köylerini bombalayan birinden ahlak dersi almaya alışık değilim!"

A+A-

 ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme kararı üzerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İsrail terör devletidir. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyorlar” sözlerine Netenyahu'dan müthiş bir cevap geldi.

 

Reuters’ın haberine göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ziyaretinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Netanyahu şöyle dedi: “Erdoğan’ın sözleri İsrail’e saldırı niteliğindedir. Ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, yaptırımların delinmesi konusunda İran’a destek veren, Gazze’de teröristlere yardım edip masumları öldüren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim.”

 

Macron: Kararı onaylamıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu gerçeğiyle ne kadar çabuk yüzleşirlerse, barış o kadar çabuk gelir" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise açıklamasında, İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözüm gerektiğini vurguladı. Macron İsrail Başbakanı'na, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını onaylamadığını ilettiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı diğer yandan İsrail'in güvenliğine yönelik her türlü tehdidi kınadığını da söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.