Mustafa Özçelik: Pêşewa Qazî Muhammed’in onurlu duruşu ve vasiyeti bugün de özgürlük mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor.

Mustafa Özçelik: Pêşewa Qazî Muhammed’in onurlu duruşu ve vasiyeti bugün de özgürlük mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik ölümsüz Kürt lider Qazî Mihemed'in arkadaşlarıyla beraber şehit edilmesinin 71. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı:

A+A-

"Pêşewa Qazî Muhammed ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz

 

Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Pêşewa Qazî Muhammed ve arkadaşları 31.03.1947 günü İran Devleti tarafından Doğu Kürdistan’ın Mahabad şehri, Çarçıra Meydanı’nda idam edildiler.

Pêşewa Qazî Muhammed’in yaşamı, şahsiyeti,duruşu, vasiyeti ve mehkemedeki savunması, aslında Kürdistani yol haritası ve düşünce tarzını bizlere sunuyor

Pêşewa Qazî Muhammed’in vasiyeti ve mahkemedeki savunması bugün de uygulamamız gereken tarihi ve ulusal görevlerimizi bizlere işaret ediyor.

Pêşewa Qazî Muhammed Kürdistan bayrağına sahip çıkın diyor.

Pêşewa Qazî Muhammed Kürtlerin ulusal varlığına ve Kürdistan’a sahip çıkmayı ve halkımızın kendi geleceğini tayin hakkını siyasetinizin esası haline getirin diyor.

Pêşewa Qazî Muhammed birbirinize düşmanlık yapmayın, sizi yok etmek isteyenlerin oyunlarına da gelmeyin diyor.

Pêşewa Qazî Muhammed millet ve halk olarak kendi içimizde işbirliği, ittifak, birlik ve yardımlaşmayı eksik etmeyelim diyor.

Pêşewa Qazî Muhammed Kürdistan’ın özgürlüğü yolunda yaşamını feda eden, emek veren, ve mücadele yürütenlerin verdikleri bedellere, onların değer ve emeklerine saygı duyun, sahip çıkın diyor.

Kürdistan halkı Pêşewa Qazî Muhammed ve Kürdistan şehitlerini unutmayacak.

Pêşewa Qazî Muhammed’in onurlu duruşu ve vasiyeti bugün de özgürlük mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor.

İdam edilişlerinin 71. yıldönümünde Pêşewa Qazî Muhammed ve arkadaşlarıyla birlikte tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz."

31.03.2018

Mustafa Özçelik
PAK Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.