Merve Demirel suç duyurusunda bulundu

Merve Demirel suç duyurusunda bulundu

Ankara Sakarya Caddesi'nde gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Merve Demirel, polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Adliye önünde bir açıklama yapan Demirel, “Benim yaşadığım olay Türkiye'nin panaroması gibi” dedi. Emniyet'ten “gereken işlemi yapacağız” açıklaması beklerken, kendisini suçlayan bir açıklama geldiğini söyleyen Demirel, “Utançlarına utanç eklediler” diye konuştu. Demirel, polislerin halkın adaletinde mahkum olduğunu ifade ederken, “Yargı yolunu da kullanacağız ama aslında biz kazandık” ifadesini kullandı.

‘TACİZİ ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ’

Demirel, Emniyet'in açıklamasında babasının 'FETÖ'cü olduğu iddiasına da yanıt verdi, babasının hiç gözaltına alınmadığını ve yargılanmadığını, KHK ile ihraç edildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Mesele bu kadardır. 100 bin ihracın kızı, kardeşi, abisi sokağa çıkacak ve siz yargı süreci olmadan diyeceksiniz ki, terör örgütü üyesisin. Meseleyi babam üzerinden terörize etmeyin. Taciz şüphe götürmez bir suçtur, hiçbir şekilde örtbas edemezsiniz.”

İŞKENCE, TACİZ, İFTİRA SUÇLAMASI

Açıklamanın ardından suç duyurusu metni olay anına ait fotoğraflarla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Suç duyurusu metninde kimliği tespit edilecek polisin “işkence”, “Cinsel saldırı”, “Kamu görevlisinin suç bildirmemesi” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturulması istendi. Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasıyla ilgili de “iftira” suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

(Artıgerçek)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.