Mele Zahid Çiftkuran: Din dersini anadil dersiyle karşı karşıya getirmek istiyorlar

Mele Zahid Çiftkuran: Din dersini anadil dersiyle karşı karşıya getirmek istiyorlar

.

A+A-

Şeyh Said Derneği Başkanı Mele Zahid Çiftkuran, okullarda çocukların Kürtçe derslerini tercih etmemesi için oyunlar oynandığını belirterek, "Din dersini anadil dersiyle karşı karşıya getirmek istiyorlar" dedi.

Rûdaw bültenine katılan Mele Zahid Çiftkuran, Kürtçe dil dersi seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiftkuran, çocuklara Kürtçe ve din dersi seçeneklerinin aynı anda sunulmasından duyduğu kaygıyı dile getirerek, “Bu anadil fırsatında bazı oyunlar var. Kürt halkı dinine çok bağlı olduğu için din ve anadil derslerini birleştirmek istiyorlar. Din dersini seçilmemesini dinden çıkış olarak değerlendiriyorlar. Burada bir oyun var ve buna çok üzülüyoruz. Bir yandan okullarda herkesin anadilini öğrenmesine izin verilmesinden memnunuz. Ama maalesef bazı insanlar bizi zaten hakkımız olan anadilimizi seçmeye zorluyor, bu yüzden burada endişeliyiz. Din açısından dinimizi öğrenmeye hakkımız olduğunu da söylemek isterim ama dilimiz açısından da bizi yaratan ve bize bu dili veren Allah'ın yarattığına da sahip çıkmak zorundayız.

Allah yeryüzündeki tüm insanları tek bir dil ve tek bir formda yaratabilirdi. Ama Allah diyor ki, 'Ben sizi farklı yarattım ki birbirinizi tanıyasınız. Renginiz farklı, dininiz farklı, diliniz farklı' diyor. Ama bugün benim dil hakkımı elimden aldığınızda, bu Allah’ın sözünü inkar etmek anlamına gelir” diye konuştu.

Mele Zahid Çifkuran, son olarak anne ve babalara seslenerek, “Bir çocuğu okula gönderip getirmek yetmez. Çocuğunuza iyi bakın, okuldaki durumunu sorun ve çocuğun anadiline odaklanın ki çocuk da o dilin değerini bilsin” dedi.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.