Mattis: PKK’nin Şengal'den çekildiğini görmek istiyoruz

Mattis: PKK’nin Şengal'den çekildiğini görmek istiyoruz

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, PKK’nin Şengal'den çekildiğini görmek istediklerini söyledi.

A+A-

Pentagon’da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Mattis, Türkiye ile Menbiç konusunda yaşanan gerilime dair bir soru üzerine, Türk güçlerince Suriye’de Menbiç’e yönelik bir hareketlilik gözlemlemediklerini belirtti.

Türkiyeli yetkililerle diyaloglarını sürdürdüklerini vurgulayan Mattis, "Türkiye bir NATO müttefiki. Suriye ile ilgili bazı konularda sert görüş ayrılıklarımız oldu ama bunlar hiçbir zaman görüşmelerimizin samimiyetini ya da sıklığını engellemedi. Geçmişte de zor zamanlarımız oldu ama bu meseleye de bir çözüm bulacağımız noktasında iyimserim." diye konuştu.

"DAİŞ'LE MÜCADELEDE DİKKATLER DAĞILDI"

Türkiye’nin Afrin ve çevresinde mevzilerini sağlamlaştırdığını da ifade eden Mattis, Afrin’deki operasyonların Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) DAİŞ’ten geriye kalanlara karşı verdiği mücadeleden dikkatleri uzaklaştırdığını kaydetti.

ANDREW CROFT: ŞENGAL'DE TÜRKİYE'DEN KAYNAKLI BİR HAREKETLİLİK YOK

Irak ve Suriye’de DAİŞ’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu’nun üst düzey yetkilisi Hava Kuvvetleri Tuğgenerali Andrew Croft da video konferans yoluyla Pentagon muhabirlerine brifing verdi.

Bir gazetecinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şengal'e operasyon düzenleme tehdidinin bölgedeki ABD operasyonlarını etkileyip etkilemediği sorusu üzerine Croft, "Hayır etkilemedi. Bunun olduğuna dair herhangi bir kanıt görmedim." dedi.

Croft, Şengal'de Türkiye’den kaynaklı hiçbir hareketlilik görmediklerini söyledi.

Türkiye’nin Kürdistan'da atmayı düşündüğü herhangi bir adımı Irak hükümetiyle koordine etmesi gerektiğini ifade eden Croft, bu konunun koalisyonla ilgili değil, Türkiye’yle Irak arasındaki bir konu olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: VOA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.