Mattis: Brunson gerilimi askeri ilişkileri etkilemedi

Mattis: Brunson gerilimi askeri ilişkileri etkilemedi

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye'de yargılanan rahip Brunson'la ilgili gerilimin askeri ilişkileri etkilemediğini söyledi.

A+A-

Sputnik'in haberine göre Jim Mattis, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını yönündeki açıklamasının askeri ilişkileri etkilemediğini söyledi. Mattis, Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu belirtti.

“Trump, Amerikan ordusuna Suriye’de sahada Rusya ile birlikte çalışma emri verdi mi” sorusunu Mattis, ”Hayır” yanıtını verdi.

Helsinki zirvesinin Rusya ile ilgili herhangi bir politika değişikliğiyle sonuçlanmadığı görüşünü dile getiren Mattis, “Helsinki zirvesi biter bitmez Genelkurmay Başkanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanıyla konuştum. Zirveden herhangi bir politika değişikliği çıkmamış” dedi.

‘KUZEY KORE’YE ASKERİ PERSONEL GÖNDEREBİLİRİZ’

Jim Mattis, Kuzey Kore’nin Kore Savaşı’nda ölen Amerikan askerlerinden 55’inin kalıntılarını teslim etmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Mattis, bu adımın geniş çaplı diplomatik görüşmeler için olumlu atmosfer yarattığını söyledi.

”İlave arama misyonu yürütmeleri için yıllar sonra ilk kez Kuzey Kore’ye ABD askeri personeli gönderilmesini öngörebiliyor musunuz” sorusu üzerine Mattis ”Mutlaka değerlendiriliyor. Kesinlikle” dedi.

Kore Savaşı’nda ölen 36 bin ABD askerinden 3 bin 500’ünün naaşları hala Kuzey Kore’de bulunuyor.

‘İRAN’IN NÜKLEER TESİSLERİNİ BOMBALAMA İDDİASI KURMACA’

ABC kanalının Avustralya hükümetinden üst düzey yetkililere dayandırdığı ABD’nin İran’ın nükleer tesislerini en erken gelecek ay vurmaya hazırlandığı haberleriyle ilgili sorular üzerine Mattis, ”Avustralyalı gazetecilerin bunu nereden çıkardığına dair hiçbir fikrim yok. Açıkçası en iyi ifadeyle bir kurmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.