Mardin'de Yurtsever Demokrat İttifak'ın seçim çalışmasına polis engeli

Mardin'de Yurtsever Demokrat İttifak'ın seçim çalışmasına polis engeli

Yurtsever Demokrat İttifak Derik ve Mazıdağı’nda bildiri dağıttı. İttifak'ın heyeti, Kürtçe müzik nedeniyle polislerce durduruldu.

A+A-

 

Yurtsever Demokrat İttifak Mardin ve Kızıltepe bağımsız adayları Abdulkadir Demir ve Şeyhmus Ünal bugün (16.03.2019) PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Yurtsever Demokrat İttifak Mardin Yerel Komisyonu üyeleri, PSK, PAK yönetici ve üyeleri ve bazı Kürt siyasetçileriyle birlikte Mardin’in Derik ve Mazıdağı ilçelerinde Yurtsever Demokrat İttifak seçim bildirgesini, seçim aracının Kürtçe marş ve şarkıları eşliğinde , esnafa ve halka dağıttılar. Derik ve Mazıdağı esnaf ve halkı Yurtsever Demokrat İttifak’ı sıcak bir ilgiyle karşıladı.

Yurtsever Demokrat İttifak heyeti Derik’ten Mazıdağı’na doğru yola çıkarken, Derik çıkışında polislerce Kürtçe şarkıların söylenmesinden dolayı durduruldular. Yurtsever Demokrat İttifak heyeti polislerin bu tutumuna itiraz ettiler. Kürtçe şarkı çalmanın yasak olmadığını ve seçim çalışması yürüttüklerini söylediler. Polislerin Derik Emniyet Müdürü ile görüşmesinden bir süre sonra, heyetin Derik’ten çıkışına yol verildi.

merdin2.jpgmerdin3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.