Maliki’den Macron’a yanıt: İçişlerimize karışma!

Maliki’den Macron’a yanıt: İçişlerimize karışma!

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Paris ziyaretinde Bağdat’a Haşdi Şabi ve diğer milisleri lağvetme çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a cevaben Maliki, Macron’un Fransa anayasasının aksine hareket ederek içişlerimize karıştığını ifade etti.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile temaslarında Erbil- Bağdat diyaloğunun başarılı bir şekilde sonuçlanması için girişimde bulunacağını söyledi.

 

Macron, Irak’a seslenerek Şii Haşdi Şabi de dahil olmak üzere tüm milislerin dağıtılmasını istedi. Macron "Aşamalı bir silahsızlaştırma sürecine girilmesi, özellikle son birkaç yıldır Irak'a yerleşen Halk Seferberlik Güçleri'nin (Haşdi Şabi) silahsızlandırılması ve tüm milislerin aşamalı olarak dağıtılması önemli" diye konuştu.

 

Bu arada Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki, Macron'a yanıt verdi. Maliki "Fransa'nın anayasası, başka ülkelerin işlerine karışmamaları gerektiğini söylüyor. Ama Macron beklenmedik bir şekilde, resmi ve hukuki bir kurumun lağvedilmesi çağrısı yaparak Irak'ın içişlerine karışmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.